Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

У Тернополі двоє студентів підуть під суд за підозрою у торгівлі людьми. ФОТО

Під домашнім арештом впродовж двох місяців перебувають підозрювані у торгівлі людьми. Нелегальний бізнес в в обласному центрі облаштували двоє знайомих – двадцятирічний чоловік та двадцятиоднорічна жінка. Обоє в той час навчалися в одному з місцевих вишів.

Дует через інтернет шукав бажаючих працювати у Туреччині та Об’єднаних Арабських Еміратах, а саме в місті Дубаї.

Обов’язковою вимогою була надіслана фотографія та копія паспорту. Коли дівчата погоджувалися з усіма умовами, роботодавці починали готувати документи на виїзд, - розповів начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми в Тернопільській області Олександр Буняк.- Вони брали на себе усі фінансові витрати на виготовлення паспортів, віз, купівлю авіаквитків. Ці гроші, як стало відомо уже у ході перевірки, а це близько чотирьохсот доларів, їм повертали іноземні замовники.

Куди саме мали їхати дівчата, визначали самі “покупці” живого товару. Їм в ОАЕ та Туреччину тернополяни відправляли фотографії і замовники повідомляли, яка працівниця і кому потрібна. За дівчину, яка підходила для виїзду у Туреччину, роботодавець отримував від 500 доларів до тисячі, а за Дубаї – від тисячі до двох тисяч умовних одиниць.

У лютому 2018, коли дівчата мали вилітати на роботу, їм завадили зробити це тернопільські оперативники й представники державної прикордонної служби України.

Дует затримали та оголосили підозру згідно статті 149 частина 2 ККУ. Слідчі довели причетність до п'яти фактів. Справу передали до суду.

Проте у ході подальших слідчо-оперативних заходів працівники ВБЗТЛ встановили ще двох жертв торговців людьми.

В 2018 році підозрювані відправили в АОЕ двадцятишестирічну тернополянку. Їй сказали, що працюватиме танцівницею, але коли вона приїхала в Емірати, у неї відібрали документи та змусили займатися проституцією. Повернутися на батьківщину допоміг один із клієнтів.

Дівчина розповіла, що вона разом з іншими жертвами жила на квартирі. З нею були уродженці Росії, Білорусі та Казахстану. Дівчат щовечора завозили у клуб на дискотеку, де їх обирали клієнти. Тернополянку врятував один з замовників. Він про неї повідомив у поліцію.

Ще одній жертві дуету завадили правоохоронці поїхати в Туреччину.

За даними фактами працівники поліції відкрили ще одне кримінальне провадження за статтею 149 частина 2 ККУ. За п'ять фактів тернопільські торгівці людьми уже відбувають покарання, ще за двома відповідатимуть у суді при повторному розгляді справи.

За матеріалами ВК ГУНП у Тернопільській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Тернопільська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 48 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 243 виб...

З початку доби відбулося 95 бойових зіткнень, противник завдав п’ять ракетних (із застосуванням шести ракет), 39 авіаційних ударів (скин...

Оперативна інформація станом на 20.00 20.05.2024 щодо російського вторгнення. Російські окупанти  продовжують активні наступальн...

Загалом на цей час окупанти здійснили 58 спроб витіснити наших воїнів із займаних позицій. Ще продовжуються бойові зіткнення на 17 ділян...

X