Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Суд виніс вирок капітану танкера Delfi, який затонув біля берегів Одеси

Капітан затонулого в Одесі танкера Delfi  заслухав напередодні вирок суду у своїй справі.

Приморський районний суд призначив покарання у вигляді 1-го року обмеження волі, але звільнив від відбування покарання, призначивши випробувальний термін на 1 рік. Про це повідомили в пресслужбі суду.

Капітан повністю визнав свою провину і активно сприяв розкриттю злочину.

За версією обвинувачення, капітан судна порушив правила безпеки руху та експлуатації транспорту, що й призвело до аварії танкера 22 листопада 2019 року.

Також чоловіка обвинуватили в порушенні вимог міжнародного свідоцтва про мінімальний склад екіпажу. Коли судно стояло без вантажу на якорі, на ньому нібито перебували 3 моряки замість 5-ох.

“Він, маючи на борту технічно несправного судна всього двох членів екіпажу, які кілька місяців знаходились без повноцінного харчування і відпочинку, до того ж не мали відповідних документів про кваліфікацію та підготовку з безпеки, від запропонованої допомоги настійливо відмовився, чим поставив під загрозу життя членів екіпажу”, - запевнили в суді.

Також капітан проігнорував попередження про погіршення погодних умов і не вжив необхідних заходів, щоб не допустити дрейфу.

Повідомляється, що оператори порту «Південний» протягом тижня перед катастрофою попереджали капітана про наступаючу негоду і рекомендували подати сигнал «SOS!», Щоб почати рятувальні роботи.

Суд врахував каяття капітана та сприяння слідству й призначив йому покарання у вигляді обмеження волі строком на 1 рік умовно.

Рішення не остаточне, обвинувачений може оскаржити його під час апеляції.

Нагадаємо, танкер обіцяли прибрати до початку курортного сезону, однак він як і раніше на місці. Судновласник зробив дві безуспішні спроби підняти судно, після чого операція по «прибирання пляжу» перейшла під контроль АМПУ. Там оголосили конкурс на підйом судна і розшукують підрядника для цих робіт.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ...

Внаслідок місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога Внаслідок операції підрозділу ГУР МО України “Group 13” ударним морським ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 14:20 м. Харків. Внаслідок обстрілу КАБ по Шевченківськ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Придніпровсь...

Розпочалася вісімсот третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося...

X