Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Суддю із Черкащини судитимуть за розголошення даних слідства у справі про вбивство журналіста Сергієнка

Одного з судів у місті Корсунь-Шевченківський у Черкаській області підозрюють у розголошення даних слідства у справі про вбивство журналіста Василя Сергієнка - одного із лідерів "Євромайдану". Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Наразі прокурори завершили досудове розслідування та скеровали до суду обвинувальний акт стосовно судді  Черкаської області. Його підозрюють у  втручанні у діяльність працівника правоохоронного органу та розголошення даних досудового слідства.

У справі про замовлення вбивства журналіста Василя Сергієнка, вирішувалося питання про надання охорони і переведення до іншого слідчого ізолятора свідка.  Він був обвинуваченим у іншому кримінальному провадженні та перебував у Черкаському СІЗО, при цьому побоювався за своє життя та здоров’я.

З метою отримання дозволу суду на переведення, слідчі звернулись до головуючої у справі судді, надавши їй копії відповідної постанови та заяви.

Суддя, в свою чергу, на черговому відкритому судовому засіданні винесла питання переведення особи до іншого СІЗО на розгляд учасників провадження та розголосила дані досудового розслідування у іншому кримінальному провадженні, перешкодивши таким чином слідчим прокуратури у встановленні обставин справи.

Як наслідок, свідок, щодо якого застосували заходи безпеки, був вимушений заперечувати факт співпраці з правоохоронцями, а достатніх доказів для повідомлення про підозру замовникам вбивства не здобуто.

Спеціальний слідчий підрозділ ДБР з розслідування "справ Майдану" повідомив про підозри силовикам та скерував до суду справи про вбивство журналіста Василя Сергієнка.

Також до суду скеровано обвинувальний акт стосовно судді.

Нагадаємо, начальнику одного з відділів поліції ГУ Нацполції в Черкаській області повідомлено про підозру у справі "черкаського Євромайдану".

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Черкаська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "Протягом минулої доби на Миколаївщині силами та засобами пр...

X