Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Закон про мову юридично правильний, але не буде виконуватися, - адвокат. ВІДЕО

Із 16-го січня вся сфера обслуговування має заговорити українською. Принаймні це передбачено нормою закону про мову, яка набуває чинності.

Втім деякі експерти з права сумніваються, що закон запрацює.  На цьому зокрема наголосив у коментарі «Магнолія-ТВ» адвокат Тарас Ламах.

За його словами, у Києві у свій час було більше російськомовних шкіл, ніж українських, тож тепер Україна змушена «пожинати плоди»:  багато киян говорить російською.

«Закон, який гласить, що в певній сфері обслуговування повинні говорити українською, а ніхто не говорить, це призведе до того, що закон не буде виконуватися. Ніхто не буде різко перелаштовуватися. В нас велика маса народу російськомовні, вчилися в Києві у російськомовних школах», - сказав він.

При цьому юрист відзначив, що закон прийнятий із дотриманням всіх норм.

« З точки зору юридичної, начебто процедура дотримана. Закон прийнятий начебто юридично правильно, процедурно», - зазначив Ламах.

Адвокат прогнозує, що закон будуть порушувати, а от в покаранні сумнівається. Адже ні в мовного омбудсмана, ні в поліції, ні в будь кого іншого по факту немає жодних механізмів реального законного впливу на тих, хто припустимо навмисно не буде виконувати припис.

«Ми зараз поставимо масу людей поза законом, які не будуть виконувати цей закон», - наголосив Тарас Ламах.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У хаосі війни на початку повномасштабного вторгнення рф у місті Ізюм на Харківщині зникла безвісти 17-річна Настя, яка жила тут зі своїм...

Коли почалося повномасштабне вторгнення, чоловік, який був на заробітках у Франції, вирішив якнайшвидше повертатися до України, у село М...

Селище Димер, Київська область. Тут, усього за тридцять кілометрів від столиці, у лютому-березні 2022-го року коївся справжній жах. Диме...

Війна застала у Мощуні пані Катерину з чоловіком, дітьми та онукою. Коли вони почули, що почалося повномасштабне вторгнення, то й уявити...

Це дуже непроста історія двох сестер з Маріуполя –   17-річної Саші та 14-річної Насті Ліпунових. Вони зн...

X