Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

СБУ взялася за пенсіонера з Черкащини. Помста за антикорупційну діяльність? - Гельсінська спілка. ВІДЕО

На Черкащині 80-річного пенсіонера Володимира Терещенка звинувачують у  закликах до повалення конституційного ладу. Житель міста Чигирин  - активний громадський діяч, у минулому вчитель географії.

В СБУ стверджують, що начебто пенсіонер на свій сторінці у «Фейсбук» перепостив картинку з кулеметом “Максим” та словами про негідників при владі. А у жовтні цього року до його будинку прийшли співробітники СБУ та звинуватили у закликах до повалення державного ладу.

Захищати пенсіонера взялися в Українській Гельсінській спілці з прав людини. Там – дивуються, що чоловіка запідозрили в таких тяжких злочинах, до того ж аж через два роки після публікації.

Адвокати Терещенка  припускають, що чоловік міг потрапити у поле зору СБУ через роботу в громадській організації, яка бореться з корупцією в районі.

Про це розповів у коментарі «Магнолія-ТВ» керівник приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини Тарас Щербатюк.

«Я це повязую із його активною громадською позицією саме на місцевому рівні у Чигирині і в районі. Оскільки він десятиліттями займається саме протидією корупції в органах місцевої влади. Останнім часом він здійснював захист місцевого парку від вирубки, активно боровся за те, щоб  не було розміщено птахофабрики «Наша ряба» на землях громади, оскільки б воно досить погано вплинуло на екологію. Це досить резонансні події, у яких Володимир Терещенко брав участь. А так він досить активна людина. В громаді працює з молоддю, з місцевою владою», - розповів він.

Сам Володимир Терещенко своєї вини не визнає і запевняє, що не виступав з радикальною чи сепаратистською позицією проти влади. СБУ вже завершила розслідування і передала справу у прокуратуру.

За репост Володимиру Терещенку загрожує позбавлення волі терміном до трьох років та конфіскація майна. Втім 80-річний чоловік сподівається на справедливе рішення суду.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Героїня цього сюжету, пані Ольга, на початку повномасштабного вторгнення перебувала у Києві, а її родина залишалася у Королівці на Київщ...

14-го травня Росія завдала серію масованих ракетних атак по Харкову. Удари були здійснені по трьох районах міста. Наслідки без...

Жінка мешкає в с. Козаровичі на Київщині у приватному будинку разом з чоловіком та дітьми. Каже до останнього не вірила, що буде повнома...

Історію цієї жінки із селища Кухарі на Київщині не можливо слухати без сліз. Пані пригадує перші дні повномасштабної війни, ще коли в на...

Село Демидів на Київщині, цей населений пункт розташований усього в сорока кілометрах від столиці і на другий день повномасштабної війни...

X