Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

СБУ затримала організаторів трьох угруповань з переправлення нелегалів через кордон. ФОТО

Протягом тижня у ході спецоперацій Служба безпеки України блокувала у різних регіонах нашої держави діяльність трьох організованих груп, причетних до створення каналів нелегальної міграції.

Так, у Чернівецькій області викрито трьох організаторів угруповання, яке спеціалізувалось на незаконному переправленні іноземців до країн ЄС поза встановленими пунктами пропуску. Вартість «послуги» з переміщення нелегалів через державний кордон становила 3,5 тисячі доларів з людини.

Правоохоронці затримали фігурантів у районі селища Дяківці під час спроби незаконного переправлення на територію Євросоюзу двох громадян однієї з країн Південної Азії.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Також у Харківській та Сумській областях блоковано діяльність двох угруповань, які організували канали нелегальної міграції з Російської Федерації та у зворотному напрямку.

Встановлено, що до складу групи на Харківщині входило троє мешканців регіону. Протягом року фігуранти через власні зв’язки серед криміналітету підшукували бажаючих нелегально перетнути українсько-російський кордон. За оперативною інформацією, «клієнтами» зловмисників були іноземці, які перебувають у країні нелегально, представники кримінальних кіл, підозрювані у вчиненні злочинів в Україні та закордоном.

Вартість «трансферу» становила 1,5 тисячі доларів з кожного нелегала.

У Сумській області до організації трафіку нелегальної міграції причетні троє громадян України та їхні спільники – кілька громадян Росії.

Учасники угруповання підшукували «клієнтів» з обох боків кордону і переправляли їх поза встановленими пунктами пропуску, через ділянки «зеленого» кордону. Таким чином громадяни «обходили» карантинні обмеження на перетин кордону, у деяких з них також були проблеми з документами.

Правоохоронці затримали одного з організаторів групи. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам угруповання.

Триває досудове слідство.

За матеріалами прес-центру СБУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

З початку доби найбільше ворог атакував на Покровському та Курахівському напрямках. Також підвищена активність противника спостерігаєтьс...

01 червня армія рф завдала удари по місту Нікополю та Покровській територіальній громаді. Ворог вдарив по найбільш жвавій автодорозі ...

Подія сталася вночі 01 червня на автошляху Радомишль – Ірша, неподалік села Великої Рачі. На місці події працювала слідчо-оперативна гру...

Вісімсот двадцять дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "1 червня. 5:00 м. Балаклія Ізюмського району. Ракетний обс...

X