Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Військових Держспецзв’язку, які влаштували стрілянину в потязі, звільнили, призначено розслідування

Двох військовослужбовців Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку, які влаштували стрілянину у купе потягу «Костянтинівка – Київ», звільнили із займаних посад.

Про це повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації у Facebook.

Нагадаємо, інцидент трапився сьогодні вночі. "Укрзалізниця" повідомила, що у вагоні поїзда №126 сполученням «Костянтинівка – Київ» двоє військовослужбовців почали стріляти з табельної зброї.

Коли приїхали поліцейські, чоловіки забарикадувалися у купе і погрожували стріляти на ураження. Аби їх вгамувати, довелося залучити спецпризначенців «КОРД». Дебоширів таки зняли з поїзда на станції Красноград, що в Харківській області. На щастя, ніхто не постраждав, але поїзд затримався щонайменше не 6 годин.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Справу розслідують за двома статтями Кримінального кодексу: хуліганство із застосуванням зброї та погроза поліцейським. За таке стрілкам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Як з’ясувалося, затримали дипломатичного кур’єра Відділу дипломатичних кур’єрів ГУУФЗ Держспецзв’язку та старшого офіцера фельдзв’язку з особливих доручень 1 відділу Управління фельд’єгерської служби ГУУФЗ Держспецзв’язку під час виконання міжміського залізничного фельд’єгерського маршруту Київ – Краматорськ – Київ.

У Держспецзв’язку запевнили, що вся кореспонденція є в наявності, її цілісність збережено, вона доставляється за маршрутом адресатам.

Повідомляється, що наказом від 6 квітня зазначених військовослужбовців звільнили з посад шляхом зарахування у розпорядження (людина не має чіткої посади і, відповідно до обов'язків, перебуває в розпорядженні якогось керівника –ред). Щодо цього факту  проводиться службове розслідування.

Вказано, що на цей час військовослужбовці знаходяться у розпорядженні у Красноградському районному відділі Національної поліції України в Харківській області. Для встановлення обставин на місце події виїхало керівництво ГУУФЗ Держспецзв’язку.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За добу ударів по м. Харкову не зафіксовано. Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали 27 населених пунктів Харківщини: Пет...

Упродовж минулої доби, 11 травня 2024 року, підрозділами протиповітряної оборони півдня України знищено 5 російських розвідувальних БпЛА...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі:  "Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій...

Розпочалася вісімсот дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксова...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

X