Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 05.11.2022, - ОК «Південь». ВІДЕО

У південнобузькому операційному районі, як і в цілому, в зоні відповідальності обстановка складна, насичена подіям, але контролюється Силами оборони.

Противник здійснює оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі. Продовжує наносити вогневе ураження наших позицій, застосовуючи для цього реактивні системи залпового вогню, важку крупнокаліберну артилерію, міномети, танки, баражуючи снаряди.

З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії протягом бойового дня зафіксовано активізацію безпілотної розвідки. Ворог випустив понад чотири десятки дронів-шпигунів.

Тричі по нещодавно звільнених населених пунктах Бериславщини прилітали ворожі дрони-камікадзе типу «Ланцет», ще два рази ворог атакував безпілотниками, спорядженими ВОГами, і тричі - штурмовою та армійською авіацією. Люди не постраждали.

По обіді, по Мирівській і Марганецькій громадам Нікопольщини ворог вдарив важкою артилерією та «Ураганом». Без людських втрат.

А ось пізно ввечері, внаслідок обстрілу Мирівської громади, ворожий снаряд влучив у житловий будинок. Поранену 9-річну дитину госпіталізовано.

Нашою штурмовою та армійською авіацією відпрацьовано по опорному пункту та району зосередження ворожих сил та засобів в Баштанському і Бериславському районах, відповідно. А бомбардувальники і винищувачі працювали по скупченню ворожої техніки в районі Снігурівки, системах ворожої протиповітряної оборони в Херсонському районі.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 140 вогневих завдань, в тому числі по району зосередження ворожої живої сили та техніки в Геройському і Раденську.

Встановлено, що за підсумками 255-ої бойової доби на нашому напрямі ворожу армію скорочено на 57 рашистів, 2 танки, 2 крупнокаліберні гаубиці, 3 одиниці авто-бронетехніки. Пошкоджено ще одну гармату-гаубицю і 2 автівки.

Чорноморське угруповання ворожих сил нараховує 3 одиниці без ракетоносіїв на чергуванні.

Оперативне командування "Південь"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оперативна інформація станом на 20.00 20.05.2024 щодо російського вторгнення. Російські окупанти  продовжують активні наступальн...

Загалом на цей час окупанти здійснили 58 спроб витіснити наших воїнів із займаних позицій. Ще продовжуються бойові зіткнення на 17 ділян...

До поліції Полтавщини 20-го травня близько 08:30 надійшла інформація про пожежу в одному з будинків по вулиці Миру міста Горішні Плавні....

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно правоохоронця за фактом державної зради. Розсл...

За процесуального керівництва прокурорів Коломийської окружної прокуратури повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід мешканцю о...

X