Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

СБУ перервала антиукраїнську діяльність ще 11-ти інтернет-агітаторів. ФОТО

Служба безпеки заблокувала діяльність ще однієї розгалуженої мережі ворожих інтернет-агітаторів. До її складу входило 11 осіб з різних регіонів України.

У месенджерах та соцмережах вони поширювали кремлівські фейки про війну в Україні.

Інформацію для своїх «публікацій» брали з пропагандистських інтернет-ресурсів рф.

Так, на Київщині:

контррозвідники СБУ викрили бізнесмена, який на власній сторінці у Фейсбук заперечував російську збройну агресію та стверджував, що війна в Україні – це «внутрішній громадянський конфлікт».

У Чернігівській області:

припинено діяльність двох пропагандистів, які у забороненій соцмережі «Однокласники» поширювали дописи на підтримку агресивної політики кремля та співчували втратам загарбників.

На Дніпропетровщині:

викрито чотирьох місцевих жителів, які у соцмережах та серед близького оточення закликали до співпраці з окупантами і дискредитували Сили оборони.

У Харківські області:

затримано ще одного ворожого поплічника. У Фейсбук він розміщував пропагандистські відеоролики, в яких героїзував російських окупантів.

На Кіровоградщині:

задокументовано діяльність двох інтернет-агітаторів, які виправдовували воєнні злочини рашистів, у тому числі обстріли українських міст.

Крім цього, в Одесі:

повідомлено про підозру одній з адміністраторів анонімного Телеграм-чату, який створили для збору інформації про пересування української військової техніки по території регіону.

Іншого адміністратора було затримано у лютому цього року у результаті спецоперації Служби безпеки.

За даними фактами тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

За матеріалами СБУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доб...

За процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушен...

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення зак...

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушенн...

X