Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Активно перешкоджали мобілізації - на Запоріжжі викрито організовану злочинну групу. ФОТО

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом мешканцям Запоріжжя у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань зі здійснення мобілізаційних заходів, вчиненого групою осіб.

За даними слідства, підозрювані, які є учасниками одного з громадських рухів Запоріжжя, що активно протидіє правоохоронним органам і підриває мобілізаційні процеси, почали чинити активні перешкоди у реалізації військовослужбовцями ЗСУ повноважень під час мобілізації.

Своїми діями вони заважали врученню громадянам повісток.  Організовували зібрання, спрямовані на дискредитацію ТЦК, та в інші способи намагались блокували роботу їх співробітників.

Створювали та поширювали в Інтернеті відеоролики з власними коментарями, в яких дезінформували населення про «протиправність» мобілізаційних заходів, відсутність повноважень на їх проведення у територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, чим підривали довіру громадськості до державної політики у сфері оборони України. 

Перейнявшись псевдоуявленням власної «демократії» та повіривши у свою безкарність, учасники руху стали перешкоджати правоохоронним органам у  боротьбі з наркозлочинністю. Під час викриття та затримання місцевих наркоділків вони умисно заважали роботі поліції з переслідування злочинців, ставши у такий спосіб на їх захист.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених 14 травня 2024 року за місцем проживання псевдоактивістів, вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, предмети з російською і так званою «ДНР» символікою тощо.

На початку цього слідчого заходу один із учасників руху намагався втекти від правоохоронців через балкон, залишивши без нагляду у квартирі свою 5-річну дитину. Надалі  вчинив опір працівнику поліції, застосувавши до нього фізичну силу.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Слідство триває, його здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.

За матеріалами Запорізької обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У ніч на 10 жовтня 2024 року (із 19.00 09.10 по 10.00 10.10) російські окупанти атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Вранці російська армія атакувала Кривий Ріг БпЛА. По...

росіяни вдарили авіабомбами по Запоріжжю: на місцях влучань працюють поліцейські Сьогодні, 10 жовтня, о 06:06 військові армії рф зав...

Кілька днів тому ввечері компанія друзів – троє 31-річних чоловіків і 28-річна дівчина – після спільного дозвілля у розважальному заклад...

Про це у телеграм-каналі повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов: "▪️ 15:35 м. Харків, Шевченківський р-н. Внаслідок обстрілу...

X