Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Привласнили понад 1 млн гр коштів на прибирання Житомира - судитимуть депутата від ОПЗЖ та спільників

Житомирська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата-організатора злочинної групи та його спільників.

Як повідомлялося раніше, організував розкрадання бюджетних коштів депутат Житомирської міськради (обирався від забороненої партії ОПЗЖ), керівник комунального підприємства.

У спільники залучив трьох своїх підлеглих та друга-підприємця. Бюджетні кошти «відмивали» на прибиранні та вивезенні побутового сміття у місті.

Так, обвинувачені оголосили тендер на закупівлю робіт, самі ж для участі підготували документи з недостовірною інформацією. У такий спосіб підрядником став друг-підприємець зі стоматологічної сфери, у якого «на папері» з’явилася спецтехніка та фахівці-комунальники.

Тому реально прибирали та вивозили сміття, за вказівкою керівника, штатні працівники КП. Однак у звітних документах про виконані роботи ділки зазначили підставного підрядника. Йому ж і перераховано з бюджету понад 600 тис грн, які особисто з банківського рахунку зняв депутат.    

Згодом ОЗГ провернула аналогічну аферу, з підрядником-«стоматологом». Він уклав договір з іншим КП та зобов’язався підмітати тротуари. Попри те, що роботи виконали «ліві» працівники, у документах зазначили «офіційного» підрядника, якому перераховано понад 800 тис грн.

Унаслідок оборудок злочинне угруповання протягом шести місяців 2022 року заволоділо бюджетними коштами на суму понад 1,4 млн грн.

Наразі накладено арешт на майно фігурантів, зокрема, вилучені під час обшуку майже 500 тис грн у різних національних валютах, дві земельні ділянки, квартиру, частину будинку, три автомобілі, мотоцикл та частку у статутному капіталі. 

Прокурором заявлено клопотання про стягнення з обвинувачених 1,4 млн грн заподіяної шкоди.

Стосовно підприємця, у зв’язку з оголошенням у розшук, проводилося спеціальне досудове розслідування.

Слідство та оперативний супровід здійснювало Управління СБУ в Житомирській області.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Сумщина, оперативна ситуація щодо наслідків ворожого удару по Сумському геріатричному пансіонату. Сьогодні вдень, 19 вересня росіяни ...

Ситуація на фронті характеризується особливою активністю ворога на Покровському та Курахівському напрямках, де ворог застосовує усі наяв...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 19 вересня 6:27 Куп'янський р-н, м. Куп'янськ. Внаслідо...

У ніч на 19 вересня 2024 року радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 46-ти засобів повітряного нападу п...

Вночі та зранку росіяни здійснили 19 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 38 вибухів. Обс...

X