Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

У впровадженні стандартів освіти рф на захопленій Луганщині підозрюються дві псевдодиректорки

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганської області повідомлено про підозру «директоркам» шкіл на захопленій території регіону.

Їм інкриміновано вчинення дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти.

За даними слідства, підозрювані – мешканки міста Лисичанськ та села Кам’янка, що на Старобільщині, колишні місцеві директорка та вчителька початкових класів.

Після повномасштабного російського вторгнення почали співпрацювати з ворогом.

Одна в березні 2022 року була призначена окупантами на посаду «директора державної загальноосвітньої установи лнр «Кам’янська середня школа»».

Інша ‒ в липні 2022 року очолила так званий «державний бюджетний загальноосвітній заклад лнр «Лисичанська середня школа №4»».

Псевдодиректорки перереєстрували освітні заклади за законодавством рф та почали впроваджувати стандарти освіти країни-агресора.

Вони закликають вчителів до співпраці з окупантами та пропонують укладати трудові договори із вказаними закладами, сприяють вилученню українських підручників та заміні їх на російські.

Зустрічаються з представниками рф, волонтерськими організаціями, які в якості «гуманітарної допомоги» передають підручники та художню літературу російських авторів.

За сприяння псевдодиректорок в школах проводяться так звані «розмови про важливе», під час яких дітям нав’язують російську історію, вихваляють її культуру та учасників «сво».

Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук та обрання запобіжного заходу.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ситуація на фронті характеризується особливою активністю ворога на Покровському та Курахівському напрямках. Противник застосовує усі ная...

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та ...

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальн...

Зранку росіяни атакували жінку з БпЛА в Антонівці. Окупанти скинули вибухівку з дрона на 51-річну жінку, яка перебувала на вулиці. ...

У ніч на 08 жовтня 2024 року ворог задав удару по Одещині двома балістичними ракетами Іскандер-М із окупованого Криму, а також 19-ма уда...

X