Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Оперативна інформація станом на 16.00 02.10.2024 щодо російського вторгнення - Генштаб ЗСУ

Російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників. Натомість Сили оборони України зривають підступні плани ворога, завдаючи йому значних втрат у живій силі та техніці.

Загалом від початку доби відбулося 57 бойових зіткнень.

Від цинічних обстрілів з території російської федерації продовжують потерпати прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей. Обстрілів ворожої артилерії зазнали такі населені пункти, як Волфине, Велика Писарівка, Іскрисківщина, Порозок, Середина-Буда, Первомайське, Степок, Ободи, Бачівськ, Караповичі, Бруски, Сем’янівка. Авіаудари загарбники завдали по районам Річки, Яструбщина та Уланове, скинувши 9 авіабомб. Також за сьогодні на Курську область противник здійснив п’ять авіаударів, скинувши дев’ять КАБів.

На Харківському напрямку нашими захисниками відбито одну атаку в районі Вовчанська. Також росіяни здійснили авіаудари по Харкову, Вовчанську, Великим Проходам, Черкаській Лозовій та Дергачам, застосувавши десять КАБів.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив п’ять штурмових дій неподалік Синьківки та Андріївки. Чотири боєзіткнення закінчилися, ще одне – триває. Авіаційних ударів КАБами зазнали Зелений Гай, Лісна Стінка, Вишневе, всього було скинуто десять авіабомб.

На Лиманському напрямку загарбницька армія атакувала шість разів поблизу Греківки, Невського, Новосадового та Торського. Українські захисники відбили всі атаки. Також ворог завдав авіаційних ударів по Чернещині та Ямполівці.

На Сіверському напрямку впродовж дня ворог наступальних дій не проводив.

На Краматорському напрямку загарбники двічі здійснювали штурмові дії. Сили оборони зупинили одну атаку росіян поблизу Іванівського, ще один бій триває в районі Білої Гори. Ворог завдав ударів авіабомбами по населеним пунктам Никифорівка та Маркове, також окупанти вдарили НАРами у район Часового Яру.

На Торецькому напрямку противник атакував дев’ять разів неподалік населених пунктів Диліївка, Торецьк, Неліпівка, Щербинівка. Три бої завершилися без успіху для окупантів, ще шість – продовжуються. Потерпають від ударів авіабомбами Краматорськ та Слов’янськ, також ворог НАРами атакував населений пункт Дружба.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили 11 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьке, Миколаївка, Крутий Яр, Новогродівка, Селидове. Сили оборони стримують натиск противника та відбили вісім атак, три боєзіткнення – досі тривають. Втрати ворога уточнюються.

Найгарячіший сьогодні Курахівський напрямок – 12 разів ворог атакував поблизу населених пунктів Цукурине, Георгіївка, Курахове, Костянтинівка та Катеринівка. Вісім боїв завершено, чотири – продовжуються.

На Времівському напрямку окупанти двічі безуспішно атакували позиції наших військ біля Богоявленки. Ворог завдав авіаційного удару в районі Урожайного.

На Оріхівському напрямку противник продовжує обстріли позицій наших військ та цивільної інфраструктури, триває одне боєзіткнення в районі Кам’янського, окрім того ворог завдав авіаудару НАРами по Малій Токмачці.

На Придніпровському напрямку російські загарбники наступальних дій не проводили.

На інших напрямках фронту ситуація суттєвих змін не зазнала.

Підтримуйте українське військо! Переможемо!  
Слава Україні!

Генштаб ЗСУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На світанку ворог атакував Ізмаїльський район ударними безпілотни...

У ніч на 02 жовтня 2024 року противник атакував Україну 32-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ – ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 02 жовтня 04:42 м. Харків, Київський район. Внаслідок о...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Поранений в Пологівському районі, загиблий та 35 постраждали...

X