Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Як на Луганщині чиновниця ОДА через відкати фармацевтів доїла. ФОТО

Неправомірну вигоду посадовець вимагала від представників фармацевтичних компаній за укладання договорів купівлі-продажу медикаментів до мереж аптек, підконтрольних комунальному підприємству.В результаті злочинних дій фігуранта, протягом 2018 року було отримано «відкатів» від підприємців на суму понад 700 тисяч гривень.

Працівники Управління захисту економіки в Луганській області Нацполіції, слідчі поліції області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Луганського гарнізону зі складу Об’єднаних сил задокументували злочинну діяльність директора одного з комунальних підприємствЛуганської обласної військово-цивільної адміністрації.

В ході слідства було встановлено, що посадова особа налагодила механізм отримання «відкатів» від представників фармацевтичних компаній, які здійснюють поставку лікарських препаратів до мереж аптек, підконтрольних комунальному підприємству.

Під час проведення комплексу слідчих дій правоохоронцями було задокументовано факти вимагання та одержання неправомірної вигоди. Так наприклад, у грудні 2018 року керівником КП було отримано80 тисяч гривень хабара.

Під час отримання чергової суминеправомірної вигоди у15 тисяч гривень правопорушника було затримано працівниками поліції та прокуратури.

Оперативниками УЗЕ, слідчими обласної поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Луганського гарнізону зі складу Об’єднаних сил були проведені обшуки за місцем проживання та роботи фігуранта. За результатами яких було вилучено 6 тисяч доларів США, 70 тисяч гривень, банківські картки, документи та «чорнові» записи.

Загалом протягом 2018 року керівником комунального підприємства було отримано «відкатів» на суму понад 700 тисяч гривень.

Директора одного з комунальних підприємств Луганської обласної військово-цивільної адміністрації затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наталія Калиновська, Департамент захисту економіки Національної поліції України

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області...

X