Skip to main content

Авторська колонка

Хто винний у скандалі з відбором на Євробачення

Тетяна Попова Медіаексперт, екс-заст. міністра інформполітики

All articles

     У ситуації з Євробаченням, на мій погляд, якщо були критерії стосовно концертів у Росії, то треба було озвучувати їх до того як проводи відбір. У MARUV контракт з міжнародним брендом. І я думаю, що концерти у Росії відбуваються згідно з контрактом, а не з власної ініціативи. Тим паче, що більшість хітів у неї англійською мовою.

    Ситуація з тим, що MARUV не їде на Євробачення – катастрофічна. Адже вона все рівно стане зіркою міжнародного рівня. Так вона могла увійти в історію як відома українська співачка. А зараз вона увійде в історію, як колишня українська співачка, яку не пустив на Євробачення віце-прем’єр с питань культури.

    З одного боку, люди зробили вибір і ми маємо допускати цих співаків на конкурс. На майбутнє, щоб такі ситуації не повторювались, треба ще в процесі відбору не брати артистів, які гастролюють у Росії. А з іншого боку, якщо відбувається опозиційний марш, і туди приїхав український артист чи гурт, який має політично патріотичне забарвлення, можливо, не так погано.

   Звісно, мистецтво має бути мистецтвом. Але коли політика так стосується Євробачення, то НСТУ треба бути обережніше. Тут не стільки MARUV опинилась у незручний ситуації, скільки НСТУ.
 

The editorial opinion may differ from the author's. The editors of the site are not responsible for the content of this publication.
X