Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

На Житомирщині затримані двоє серійних квартирних та магазинних крадіїв

У Черняхові до поліції надійшло повідомлення про спрацювання охоронної сигналізації у супермаркеті райцентра. На місці події працівники групи реагування місцевого відділення виявили зламані вхідні двері, а у самому приміщенні – двох молодиків. Обох було затримано та доставлено до поліції.

Сигнал про проникнення до торгівельного закладу надійшов близько 01:30. Для перевірки повідомлення за вказаною адресою прибули працівники сектору реагування патрульної поліції Черняхівського відділення.

Правоохоронці виявили зламані вхідні двері, а також двох чоловіків, які уже зібрались тікати із викраденим з магазину.

Обох було затримано, а на місце викликано слідчо-оперативну групу Черняхівського відділення поліції. Усі обставини події було відповідно зафіксовано, а у  чоловіків вилучено пакунки з алкоголем та продуктами харчування.

Як згодом з’ясувалось, обоє затриманих є непрацюючими місцевими жителями. Нині обвинувачення щодо вчинення ними крадіжок уже розглядається місцевим судом. Одному з парубків 23 роки, а іншому – 17.

- Старший із затриманих раніше притягувався до кримінальної відповідальності за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень та крадіжки з проникненням до приміщень, а відносно молодшого – судом було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, допоки триває розгляд обвинувачення по іншим крадіжкам, - розповів начальник Черняхівського відділення поліції Віктор Левандовський.

Нині поліцейські встановили причетність парубків ще до 5 злочинів, учинених у райцентрі наприкінці листопада 2018 та у січні-лютому 2019.

- Зокрема, йдеться про крадіжки з кіосків, магазинів та квартири. Як правило, шукали гроші, не гребуючи й одягом, продуктами або цигарками, - сказав Віктор Левандовський.

Нині досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

За матеріалами ВК ГУНП у Житомирській області

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом поточної доби відбулося понад 90 бойових зіткнень. Ситуація на фронті залишається складною, водночас, контрольованою Силами ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Росіяни завдали ударів по Куп’янському району — є загиблі ...

Поо це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 14:59 м. Харків. Шевченківський район. Влучання КАБ. По...

По це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій облас...

Уночі 19 травня 2024 року російські окупанти атакували Україну 37-ма ударними безпілотниками типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько...

X