Skip to main content

Авторська колонка

Чому треба легалізувати цивільне партнерство для одностатевих пар

Тимур Левчук виконавчий директор ГО «Точка опори ЮА»

All articles

      Я за узаконення цивільного партнерства в Україні тому, що це про права людини - про те, як українці можуть реалізувати свої майнові, соціальні права!
      Безперечно – це повинно бути. Це є в багатьох європейських країнах і не тільки європейських. Для України – це безперечно логічний крок, який ми б уже насправді мали зробити. Як і обіцяли – ще рік тому.   

      Проте говорити про успіхи України –дуже складно, адже у нас країна змін. З одного боку ми бачимо прогрес у вирішенні певних питань, а з іншого – дуже багато проблем, які не вирішуються.  

      І все ж, я оптиміст, думаю, що ситуація з ЛГБТ буде змінюватися, злочинів на ґрунті ненависті ставатиме менше, поліція працюватиме ефективніше, а спільнота ЛГБТ матиме все більше і більше прав та  зазнаватиме меншої дискримінації. І для цього, звісно, потрібна політична воля на те, щоб ми рухались в сторону європейської країни, де всі користуються рівними правами.

The editorial opinion may differ from the author's. The editors of the site are not responsible for the content of this publication.
X