Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Прокуратура оскаржить вирок посадовиці, через недбалість якої загинула дитина

Посадовицю, байдужість якої призвела до трагедії, засудили до 3 років позбавлення волі з призначенням іспитового терміну на 1 рік. Окрім того, їй на 1 рік заборонили обіймати керівні посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Враховуючи усі обставини злочину, а також те, що в ході судового слідства обвинувачена постійно намагалася перекласти вину на інших осіб, заперечувала наявність недоліків у своїй роботі, надавала сумнівні і плутані свідчення та байдуже реагувала на смерть малолітньої дитини, прокурор наполягав на покаранні у вигляді 5 років реального позбавлення волі. Тому після вивчення повного тексту вироку прокуратура оскаржить це судове рішення в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, 3-річний хлопчик помер у вересні 2017 року. За висновками експертів смерть дитини настала внаслідок голоду і постійного фізичного та психологічного насильства, що мало характер особливого мучення і тривало більше року.

Як з’ясувалося, загиблого малюка та його старшого брата систематично бив батько. При цьому все відбувалося у присутності матері, однак вона навіть не намагалася зупинити знущання.

Після чергового побиття у серпні 2017 року у хлопчика була переламана нога. А за кілька днів батько зламав сину ще і ребра. Дитина перестала ходити. Та, замість того, щоб відвезти малюка до лікарні, батько продовжував катувати дитину. Як наслідок, у хлопчика виникла ще й тяжка черепно-мозкова травма. Увесь цей час дитина страждала від фізичного болю та тривалий час нічого не їла. Потім – впала в кому.

Навіть після цього батьки не зверталися до лікарів. Швидку медичну допомогу викликала знайома матері,  яка прийшла в гості.  Однак врятувати хлопчика не вдалося.

Ще живу дитину намагався захистити рідний дядько. На початку вересня 2017 р. він звернувся  до центру  соцслужб із заявою щодо вилучення з родини його сестри двох малолітніх дітей (3 та 6 років). Чоловік розповів, що малих систематично й жорстоко б’є батько.

Однак директор центру несумлінно поставилася до своїх обов’язків і перевірку за даним фактом провела лише «на папері». Фактично ж помешкання проблемної родини відповідні фахівці не відвідували. Документи щодо перевірки склали формально – зі слів матері малюків, яка інформацію про насильство в сім’ї заперечила. А вже наприкінці того ж місяця 3-річного хлопчика з цієї родини «швидка» доправила до лікарні, де від чисельних травм та фізичного виснаження дитина померла.

Своєчасна реакція та добросовісне ставлення до роботи з боку засудженої могли б запобігти трагедії. Однак чиновниця за відсутності  будь-яких об’єктивних факторів, що могли б завадити їй сумлінно виконати свої обов’язки, не вжила жодних дій щодо виявлення малюка, який потребував екстреної сторонньої допомоги.

Батьки закатованого малюка отримали вироки у жовтні минулого року. Мати, за рішенням суду має провести за ґратами 8 років, батько – 10.

Окрім того, набув чинності вирок стосовно співробітника служби у справах дітей, яку так само визнали винною у службовій недбалості.

У провадженні Жовтневого районного суду м. Харкова перебуває кримінальне провадження стосовно ювенального інспектора, що також не вжила жодних дій для збереження життя малюка.

За матеріалами прес-служби прокуратури Харківської області

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артил...

Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Кізомис, Станіслав, Велетенське, Садове, Придніпровське, Інженерне, Берислав, К...

Розпочалася вісімсота доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 134 ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій обла...

За процесуального керівництва Купʼянської та Чугуївської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фак...

X