Skip to main content

Авторська колонка

Чи справедливо українці засуджують номер Кварталу про пожежу в домі Гонтарєвої?

Олексій Якубін Кандидат політичних наук

All articles

       Уся країна обговорює скандал з номером 95 Кварталу про згорілий будинок Гонтарєвої, а насправді ця історія  не вартує виїденого яйця. Приділяти таку величезну увагу гумористичному шоу і вважати, що це якісь політичні заяви – абсолютно безглуздо.

       Важко уявити, що у США вийшов голлівудський фільм, де висміюються президенти, очільники уряду, чи показуються як інопланетяни висаджуються на Білий дім, а потім через це виникає скандал, мовляв, як взагалі посміли таке зняти… Тож, не варто змішувати політику і гумористичне шоу.

       Якщо ж говорити про участь Національного, державного хору імені Верьовки у номері Кварталу, треба дивитись наскільки цей хор фінансований державою. Я не впевнений, що значну кількість витрат цього хору покриває держава. Цілком можливо, що саме через державне недофінансування хор має відпрацьовувати у різних комерційних заходах, щоб покривати свої витрати. Питання слід ставити ширше - про державну політику у сфері культури. Якщо державні хори вимушені активно займатися комерцією, то питання наскільки взагалі фінансується державна культура.

     І насамкінець. А чи не занадто ми політизуємо мистецтво і чи не повернемося ми знов до цензури, вирішуючи де і як можна виступати?!

The editorial opinion may differ from the author's. The editors of the site are not responsible for the content of this publication.
X