Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

На Харківщині судитимуть поліцейських, через недбалість яких загинула дитина

За інформацією начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено.

За даними слідства, поліцейські проявили службову недбалість під час розгляду звернень щодо систематичного фізичного знущання батьками з дитини. Дії так званих правоохоронців призвели до смерті дівчинки внаслідок чергових побоїв та катувань.

До райвідділку поліції неодноразово зверталася бабуся 3-річної дитини. Жінка заявляла про можливу загрозу життю та здоров’ю її онуки через жорстоке ставлення матері та вітчима до дитини. З пояснень заявниці, стало відомо, що родина нерідко «виховувала» доньку кулаками. Однак, жодна із заяв бабусі не була розглянута належним чином.

Трьом інспекторам з ювенальної превенції та двом слідчим було повідомлено про підозру за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки.

Поліцейських відсторонено від займаних посад.

Наразі чотири працівники райвідділку поліції перебувають під домашнім арештом та ще один поліцейський має особисте зобов’язання.

Нагадаємо, наприкінці вересня минулого року у селі Ківшарівка Куп’янського району померла 3-річна дівчинка. За словами матері, дитина вдавилася яблуком.

Однак проведена експертиза показала, що причиною смерті стала відкрита черепно-мозкова травма, яка супроводжувалася крововиливом з подальшим набряком головного мозку. Окрім того на тілі та обличчі померлої дівчинки виявлені численні садна та синці, що свідчить про систематичне знущання з дитини.

За даними слідства, вітчим за потурання матері, регулярно «виховував» дитину кулаками, завдаючи дівчинці сильного фізичного болю та моральних страждань. У вересні 2018 він вкотре побив дитину. Від отриманих травм дівчинка померла. Батьки лише за кілька годин викликали медиків та намагалися видати скоєне за нещасний випадок.

Наразі стосовно матері та вітчима загиблої дитини триває судове слідство.

30-річній жінці та її 40-річному співмешканцю інкримінується катування, нанесення тяжких тілесних ушкоджень та умисне заподіяння смерті малолітній дитині з метою приховати інший злочин за попередньою змовою групою осіб.

За скоєне їм загрожує довічне позбавлення волі.

За матеріалами прес-служби прокуратури Харківської області

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X