Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Подробиці розгрому вкрай небезпечної банди на Запоріжжі. ВІДЕО

До складу ОЗГ, яку організували батько та двоє його синів, входило понад 20 осіб віком від 20-ти до 38-ми років.

Правоохоронці зібрали докази їх причетності до скоєння 20 тяжких злочинів на території області. Наразі затримано організаторів та найактивніших учасників банди.

Злочинна група вчиняла тяжкі та особливо тяжкі злочини, зокрема – розбійні напади, пограбування, крадіжки, у тому числі з авто, квартир та особистого майна громадян, викрадення осіб з подальшим вимаганням грошей. Жоден із учасників ОЗГ офіційно не працював, а деякі з них уже були засуджені за скоєння аналогічних злочинів.

В ході розслідування працівники поліції знайшли та вилучили автомобілі, які фігуранти використовували під час скоєння злочинів. Аби уникнути відповідальності, вони намагалися позбутися речових доказів шляхом їх викрадення та підпалу. Крім того, на адресу правоохоронців, які документували протиправну діяльність банди, неодноразово надходили погрози фізичною розправою.

На даний час зібрано матеріали, які обгрунтовно підтверджують їх причетність до скоєння щонайменше 20 злочинів на території області. Лише за цей рік бандою було вчинено 10 кримінальних правопорушень, у тому числі із застосуванням зброї. Гроші, отримані злочинним шляхом, вони витрачали на дорогі автівки, речі та відпочинок.

Оперативники кількох правоохоронних відомств провели 46 санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів, у місцях зберігання викрадених речей та цехах, де вони переплавляли викрадені кабелі ГТС.

За інформацію оперативників, банда мала чималий арсенал зброї та при затриманні могла чинити збройний опір. Тому до операції залучили спецпідрозділ КОРД, батальйон поліції особливого призначення, відділ швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки, а також вибухотехнічну службу.

Затримано п’ять осіб, у тому числі організаторів банди. Ще один з учасників переховується від слідчих органів на території Російської Федерації.

За результатами заходів вилучено зброю та набої до неї, грошові, кошти, автомобілі, наркотичні засоби тощо.

Після завершення всіх процесуальних заходів затриманим буде повідомлено про підозру.

Поліцейські проводять заходи щодо розшуку та затримання інших фігурантів.

За матеріалами ВК ГУНП у Запорізькій області

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X