Skip to main content

Авторська колонка

Чому сталося жахливе вбивство дитини і замах на депутата у Києві?

Анна Маляр Юрист-кримінолог, кандидат юридичних наук

All articles

          У Києві стріляли в авто депутата Київської обл. ради і бізнесмена Соболєва, але вбили трирічну дитину.

         Щодо дитини, мабуть, це ексцес виконавця(хоча ще не факт) і посягали все ж таки на бізнесмена. Біографія в бізнесмена така, що не треба бути фахівцем аби передбачити конфлікти у його житті з подібним сценарієм. Тай політичний шлях цікавий, с ким тільки не співпрацював - За ЄДУ, БЮТ, Наша Україна, Регіони, БПП.

         Колись у 90-ті така манера вирішення бізнес-конфліктів була поширена по всій Україні, але згодом залишилась лише на сході країни. Після 2014 в Києві почали знову вчинятись подібні злочини, бо носії цієї субкультури переїхали далі від війни, як і звичайні правослухняні громадяни. Треба сказати, що на заході так з"ясовують ділові стосунки лише в середовищі кримінального бізнесу - наркотики, сек-індустрія тощо. В нас же такий кривавий спосіб вирішення ділових конфліктів використовують і в дозволеному законом бізнесі.

         Про що це свідчить для нас з вами? Про те, що ніякої реформи правоохоронних і судових органів не відбулось. Бо це вони повинні вирішувати конфлікти. Але до них немає сенсу звертатись, бо переможуть гроші, а не справедливість. Тому відбувається самосуд. Скажімо, зупинити рейдера законними способами неможливо. Забрати величезні борги - теж неможливо. Поділити справедливо майно між партнерами, у разі конфлікту, через суд не вийде. Покарати шахрая - не вийде.

         Тож, зброя заміняє роботу державних інституцій. p.s. загиблу дитину дуже шкода і батькам щиро співчуваю, незалежно від того, хто вони.

The editorial opinion may differ from the author's. The editors of the site are not responsible for the content of this publication.
X