Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Суд арештував та відсторонив від посади директорку згорілого коледжу в Одесі. ФОТО

Київський районний суд Одеси 11 грудня обрав запобіжний захід директорці згорілого коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу Любові Кочерзі. Про це повідомляє "Я і закон".

Жінку, яку підозрюють у службовій недбалості, відправили під цілодобовий домашній арешт на 2 місяці  і зобов'язали носити електронний браслет.

Як повідомляє "Думская", адвокат підозрюваної просила суддю не відправляти директорку коледжу під  арешт, оскільки вона вдова і проживає сама. Крім того, адвокат зазначила, що її клієнтка не зможе сховатися від правосуддя за кордоном, оскільки її документи згоріли під час пожежі.

«Любов Кочерга не має можливості перетнути кордон. Крім того, у неї згорів паспорт та інші документи. Також Любов Кочерга не має наміру впливати на свідків так як її саму під час пожежі витягли з вікна третього поверху », - пояснила адвокат.

Після оголошення рішення суду жінці стало погано, та після огляду лікарів вона повернулася на судове засідання.

А згодом суддя задовольнив ще одне клопотання прокуратури і відсторонив підозрювану з посади директора коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на два місяці.

Нагадаємо, Любов Кочергу призначили на посаду директора коледжу в 2016 році терміном на 5 років. До цього в 2014 році в навчальному закладі пройшла перевірка, яка виявила серйозні порушення пожежної безпеки.

За версією слідства, директор знала про це, але не зробила належних заходів. В результаті в коледжі сталася пожежа, яка за офіційними даними забрала життя 12 осіб. Ще четверо числяться зниклими без вісти.

Правоохоронці інкримінують директору коледжу статтю 367 частина 2 - "службове недбальство, яке спричинило тяжкі наслідки".

Як повідомляла «Магнолія-ТВ» масштабна пожежа спалахнула в Одесі у 6-ти поверховій будівлі коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу вранці 4 грудня.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Сумської та Шосткинської окружних прокуратур проводяться досудові розслідування за фактами порушення закон...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "О 7-ій ранку ворог наніс ракетний удар по Одесі. Наразі відомо...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "24 квітня 00:57 м. Харків, Шевченківський р-н. Влучання С-...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "Учора, 23 квітня, о 14:20 та 16:20 ворог спрямував дрони-ка...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін поідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Білозерку, Антонівку...

X