Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Поліція припинила діяльність майже 5 300 гральних закладів. ВІДЕО

Вилучено обладнання приблизно на 50 мільйонів гривень. Відпрацювання продовжується.

Відповідно до Постанови Уряду та виконання доручення міністра внутрішніх справ України Національна поліція проводить  масштабне комплексне відпрацювання з виявлення та протидії незаконному гральному бізнесу.

Як повідомив начальник управління Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Олександр Околіт, для цього було створено мобільні групи:

«На даний час функціонує 715 мобільних груп зі складу працівників слідчих підрозділів, а також Департаменту стратегічних розслідувань. Мобільні групи в постійному режимі здійснюють моніторинг, а також превентивні заходи стосовно профілактики незаконного грального бізнесу».

Мобільні групи взаємодіють з органами місцевої влади, працівниками Державної фіскальної служби задля виявлення незаконних гральних закладів. Також правоохоронці налагодили роботу з органами місцевої влади стосовно зовнішньої реклами вказаних закладів. Відтак одразу проводиться і її демонтаж.

«У державі нараховувалося загалом близько 5300 незаконних гральних закладів, зокрема і лотереї, які відсьогодні Постановою Кабінету Міністрів втратили можливість працювати в законному полі. Також йдеться і про букмекерські контори, казино та інші гральні заклади», – сказав Олександр Околіт.

Начальник управління Департаменту стратегічних розслідувань повідомив, що з минулої ночі станом на зараз виявлено 179 закладів, де надавалися послуги з грального бізнесу. Їхню діяльність припинено. При цьому вилучено 2,3 тисячі одиниць комп’ютерної техніки. Загалом обладнання на суму близько 50 мільйонів гривень. 

«Розуміємо, що заклади, які раніше були в правовому полі – це стосується лотереї – припинили свою діяльність та зачинилися. Це було встановлено при об’їзді наших мобільних груп», – зазначив Олександр Околіт.

Водночас, за його словами, у нічний час зачинені заклади можуть знову розпочати роботу. Такі факти поліція буде припиняти. 

За матеріалами УК Національної поліції України

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ворог продовжує наступальні дії на більшості напрямків. Найбільше бойових зіткнень відбувається в Донецькій області, конкретно – на Покр...

Вісімсот вісімнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби загалом відбул...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: " 02:15 Харків. Внаслідок нічного обстрілу БПЛА по чотирьом...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Вночі та зранку росіяни здійснили 2 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 13 вибухів. Обстр...

X