Skip to main content

ПОДІЇ

У Харкові виступили проти ймовірного обміну обвинувачених у теракті 2015. ФОТО

У центрі Харкові біля облдержадміністрації зібралося декілька сотень містян, аби висловити протест проти можливого обміну трьох обвинувачених у теракті біля Палацу спорту у 2015 році, в результаті якого загинули четверо людей, повідомляє «Суспільне».

В акції беруть участь родичі загиблих, зокрема Андрій Дідік, Тетяна Сухорукова та Марина Толмачова, ті, кому пощастило вціліти після теракту, представники «Національного корпусу», «Правого сектору», організації «Фрайкор».

До мітингувальників вийшов голова Харківської ОДА Олексій Кучер, якому вони озвучили свою позицію щодо можливого обміну обвинучених у теракті.

Акція протесту з аналогічними вимогами проходить і під Офісом президента у Києві.

За порядком під час заходу стежили близько півсотні поліцейських. Акція тривала близько двох годин. Наприкінці учасники протесту підпалили біля будівлі обладміністрації шину, яку загасив дощ.

Чутки про можливе включення обвинувачених у теракті біля Палацу спорту до списку на обмін ходять не перший місяць. Тим часом, як  пише «Громадське», адвокати потерпілих у теракті біля Палацу спорту у Харкові, що стався у 2015 році, не знають, чи включені троє обвинувачених у справі до списків на обмін, але виступають проти їх передачі бойовикам так званих «ДНР» і «ЛНР».

Нагадаємо, 23 грудня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група домовилася про обмін полонених між Україною та самопроголошеними «Л/ДНР» до кінця 2019 року.

22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові пролунав вибух. Це сталося під час формування колони активістів з нагоди річниці Революції Гідності. Унаслідок вибуху загинули учасник мітингу та правоохоронець. Постраждало одинадцятеро осіб, двоє з яких згодом померли в лікарні.

Прокуратура визначила справу як теракт. Співробітники служби безпеки України 26 лютого затримали трьох підозрюваних. Йдеться про Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова. Їх звинувачують у скоєнні теракту й незаконному поводженні зі зброєю.

Судовий розгляд справи триває. Чергове засідання — 26 грудня.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

До Миргородського райвідділу поліції надійшло повідомлення від працівників швидкої допомоги про смерть дитини. Тіло 13-річного хлопчика ...

X