Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

У Миколаєві чиновницю міської ради взяли на хабарництві. ФОТО

Поліцейські викрили на хабарі керівницю одного з управлінь Департаменту житлово-комунального господарства.

У своєму робочому кабінеті 45-річна жінка отримала частину неправомірної вигоди у сумі 20 тис. грн за підписання актів виконаних робіт із недостовірними відомостями, щодо обсягу виконання робіт, від «підконтрольних» суб’єктів господарської діяльності.

Задля конспірації від викриття правоохоронними органами до своєї протиправної діяльності зловмисниця залучила свого водія, який після отримання жінкою частини привласнених грошових коштів у своєму службовому кабінеті, виносить грошові кошти із приміщення у службовий автомобіль та в подальшому, через деякий проміжок часу, передає керівниці.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що посадові особи Департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради з січня 2019 року і по теперішній час, зловживаючи службовим становищем, вступивши в протиправну змову, здійснювали укладання договорів на виконання робіт із «підконтрольними» їм особисто суб’єктами господарської діяльності, від яких отримували «відкати» у розмірі 10-15% в залежності від вартості укладеного договору.

До своєї протиправної діяльності посадовці залучили керівницю одного з управління Департаменту, яка, виконуючи прямі протиправні вказівки керівництва, що надавались їй під час розмов тет-а-тет або за допомогою месенджерів «WhatsApp» та «Viber», зловживаючи службовим становищем, здійснює підписання актів виконаних робіт ряду «підконтрольних» підприємств, без фактичної перевірки обсягів та якості виконання робіт, що як наслідок призводить до завищення фактичної вартості виконаних робіт та безпідставного перерахування бюджетних грошових коштів суб’єктам господарської діяльності.

Наразі у приміщенні Департаменту ЖКГ ММР та за місцем проживання і реєстрації фігурантів проводяться санкціоновані обшуки з метою виявлення та фіксації слідів злочину та вчиненого кримінального правопорушення, грошових коштів здобутих злочинним шляхом та документації.  

Слідчі затримали зловмисницю у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення про підозру. Досудове розслідування триває.

За матеріалами ВК ГУНП у Миколаївській області

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Миколаївська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X