Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Обвинувачений у вбивстві Катерини Гандзюк Павловський проведе в СІЗО півтора місяці

Колишньому помічнику нардепа Ігорю Павловському, підозрюваному у створенні та керуванні злочинним угрупуванням, а також обвинуваченому в прихованні вбивства Катерини Гандзюк обрали запобіжний захід. Він проведе у СІЗО півтора місяці.

Таке рішення прийняв Печерський райсуд Києві напередодні, арештувавши підозрюваного до 4 березня без права на заставу. Пряму трансляцію засідання вело «Громадське».

Як повідомляла "Магнолія-ТВ, у понеділок, 20 січня, правоохоронці затримали Павловського. Йому повідомили про підозру у керуванні злочинною організацією, яка "вчиняла у Херсонській області насильницькі дії щодо громадян та підпали їхнього майна з метою залякування та припинення громадської діяльності".

У підозрі йдеться про два епізоди: підпал двох автомобілів двох активістів Олександра Цегельника та Юрія Марудова у квітні 2018 року та масові заворушення біля Олешківської районної державної адміністрації у травні того ж року, коли депутати намагалися висловити недовіру Олені Кравченко-Скалозуб — тодішній голові РДА.

До цих заворушень, за даними слідства, залучили і членів громадського формування «Ніхто крім нас», зокрема Руслана Агаєва, Максима Карого, Генріха Тарасенка, Максима Горєлого, Миколу Присяжного.

Цим особам 20 січня також оголосили підозри, однак їх не затримували. Запобіжний захід їм обиратимуть не раніше наступного тижня. Також нову підозру оголосили й Сергію Торбіну, який вже відбуває покарання за організацію нападу на Катерину Гандзюк.

Під час спілкування із журналістами Павловський, який прибув до суду на милицях, скаржачись на власне здоров'я, не коментував нову підозру, лише зазначив, що знає цих людей.

Нагадаємо, раніше, Ігоря Павловського затримали 10 листопада 2018 року та оголосили підозру в організації нападу на Катерину Гандзюк. Згодом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права виходу під заставу. У квітні 2019-го суд Києва змінив підозру з «організації» на «укривання» злочину, а у травні відпустив Павловського під домашній арешт через «незадовільний стан його здоров’я».

У червні 2019 року суд виніс вироки 5 співучасникам вбивства Катерина Гандзюк.

Херсонську активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. 4 листопада вона померла.

Згідно з версією слідства, замовниками нападу були голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, а організатором Ігор Павловський, який в той час був помічником народного депутата Миколи Паламарчука. Останньому зокрема інкримінують навмисне приховування інформації про вбивство активістки.

 

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розпочалася сімсот вісімдесят третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

У ніч на 16 квітня 2024 року противник атакував 9-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда (Крим). Усі дев’ять «шахедів» ...

Триває сімсот вісімдесят друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. Протягом доби зафіксов...

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Костянтинівки повідомлено про підозру у незаконному придбанні, ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Черкаси за фактами несанкціонованого ...

X