Skip to main content

ПОДІЇ

Мітинги під ДБР: Порошенко прийшов на допит у справі про держзраду. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Колишній президент України Петро Порошенко вранці 24 січня прийшов на допит у Державне бюро розслідувань. Про це написав він сам на своїй сторінці у Facebook.

Його виклик пов’язаний із розслідуванням можливої держзради під час підписання мінських угод. Провадження було відкрите за заявою екзаступника голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича – Андрія Портнова.

«…йду на допит по Мінських угодах. Вони будуть намагатися робити з цього політичне шоу у стилі «Сватів» чи «95 кварталу»», - написав він.

Допит експрезидента було заплановано на 11:00.

Тим часом під стінами ДБР зібралися представники родин Героїв Небесної сотні і організувалося два мітинги. Один – прихильників колишнього президента, а інший - супротивників, в тому числі переодягнених на клоунів, вони тримали плакати з критикою експрезидента.

Перед приїздом Порошенка у будівлі ДБР сталася бійка. Сюди прийшов чоловік з унітазом, який повинен уособлювати корупцію Порошенка. Унітаз розбили активісти, які підтримують експрезидента.

Багато мітингарів, зокрема прийшли висловити свій протест проти призначення на пост заступника глави ДБР Олександра Бабікова, який раніше був адвокатом експрезидента України Віктора Януковича та вимагали зустрічі з головою ДБР.

Коли Порошенко зайшов вже всередину, нардепів від «Європейської солідарності», які хотіли пройти разом з ним в ДБР, не пустили.

«Хочу наголосити, що недопущення народних депутатів і родин Небесної Сотні в приміщення ДБР є брутальним порушенням закону. Ті, хто організував це, нестимуть відповідальність!, - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, п’ятий президент України Петро Порошенко не з’явився на допит у ДБР 21 січня. Він заявляв, що збирався на допит у ДБР 24 січня у справі про мінські угоди.

Раніше  у ДБР заявляли, що готують Порошенку примусовий привід на допит, якщо той не з’явиться.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X