Skip to main content

ПОДІЇ

Літак з евакуйованими із Уханя українцями приземлився у Харкові. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Літак рейсу SPQ1117, з евакуйованими українцями та іноземцями з Уханя, приземлився в міжнародному аеропорту “Харків”. Про це свідчить інформація на сайті flightradar24.

Літак приземлився в аеропорту та прибув на спеціально підготовлену стоянку. За даними журналістів, до літака подали трап. Біля борту ходять люди в спецкостюмах. Планувалося, що люди паспортний контроль та митні формальності буду виконувати біля трапу літака.

Як повідомляла "Магнолія-ТВ",  спочатку лайнер прибув у "Бориспіль". Перед тим він майже дві години кружляв над територією Харківської області, але не зміг сісти через туман. О 11:10 годині борт вилетів з аеропорту “Бориспіль”, де його дозаправляли.

Лікарі, які супроводжували евакуйованих з Уханя українців та іноземців, запевнили, що не виявили у них жодних симптомів гострих респіраторних захворювань. Про це повідомили в МОЗ України.

На борту літака перебувають 45 українців, 27 іноземців, члени екіпажу та 3 медпрацівники. В мережі оприлюднили відео, що відбувається на борту.

"Одразу після приземлення здійснені всі заходи безпеки: літак відправлений на санітарну стоянку. Всі переміщення та прикордонний контроль евакуйованих проведений із дотриманням протиепідемічних заходів", - розповіли в МОЗ.

"Після прибуття до місця обсервації транспорт, яким перевозять евакуйованих та членів команди, пройде дезінфекційну обробку", - додали в міністерстві.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що всіх евакуюваних на спецтранпопрті доставлять у місце обсервації. Запевнив, що всі здорові. Кілька громадян ще в Китаї не взяли на борт через підвищену температуру тіла, втім, як показало обстеження, вони не були заражені коронавірусом.

Міністр підтвердив, що евакуйовані громадяни 14 днів проведуть в обсервації в медичному центрі "Нові Санжари" у Полтавській області. При цьому Аваков закликав людей не піддаватися паніці.

Тим часом у Нових Санжарах люди протестують проти розміщення у санаторій Нацгвардії евакуйованих із Уханя українців.

Більше подробиць дивіться у вечірніх випусках новин «ЧП-ІНФО» о 19:00.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

До Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на вул. Новій м. Долинська кіт сидить на дереві і не може самостійно спуститися. ...

X