Skip to main content

ПОДІЇ

У Запоріжжі маленьку дівчинку вбила величезна скульптура: люди несуть квіти і іграшки до місця трагедії. ФОТО

У Запоріжжі люди несуть квіти та іграшки до місця загибелі 8-річної Ані Ждан. Таким чином запорожці шанують пам'ять загиблої дівчинки і висловлюють співчуття її родині.

Трагедія трапилася у неділю, на свято 8-го березня. В той день Аня з батьками прийшла в популярний запорізький парк "Дубовий гай". На дитячому майданчику на неї впала 3-метрова дерев'яна скульптура ведмедя, яка несе Машу у кошику на плечах, пише z-city.

На місце події одразу викликали швидку допомогу. Дівчинку госпіталізували з відкритою черепно-мозковою травмою, перелом руки і ноги. На жаль, медики не змогли врятувати дівчинку: 9 березня Аня померла.

Директор "Дубового гаю" Олег Комаренко та його заступники тимчасово відсторонені від своєї посади. Чиновник, у свою чергу заявив, що дитина перебувала без нагляду, бо батьки святкували у кафе поруч, і що на майданчику були попереджувальні таблички.

У той же час відвідувачі парку в соцмережах запевняють, що фігура була не закріплена і падала і раніше, а табличок на дитячому майданчику до події ніхто не бачив.

Директор також стверджує, що скульптура «Маша і ведмідь» дійсно небезпечно хиталася і її за кілька днів до трагедії поклали горизонтально на землю. Однак невідомі конструкцію знову поставили «вертикально», а дівчинка згодом залізла на неї.

Натомість вже після трагедії запорізькі журналісти виявили в парку  3 оголошення про те, що по скульптурам лазити не можна. Вони були прикріплені на деревах в парку на висоті 2,5-3 метрів.

У парку прибрали майже всі фігури, а у найближчі дні в Запоріжжі будуть перевірені всі місця дозвілля дітей та дорослих, а також всі атракціони. При цьому мер міста Володимир Буряк заявив, що "з недбайливими керівниками і підприємцями будуть розірвані всі контракти і відносини".

Директор парку запевняє, що навіть є відео, як все сталося, яке він передав поліції. В соцмережах також оприлюднили інші відео трагедії.

Поліція порушила кримінальну справу - за статтями «Службова недбалість» і «Умисне вбивство». Мер Запоріжжя Володимир Буряк доручив провести ретельне розслідування.

Водночас жителі Запоріжжя масово опублікували в мережі заклики до земляків прийти в парк "Дубовий гай", щоб вшанувати пам'ять загиблої від падіння дерев'яної статуї 8-річної Ані Ждан і добитися покарання для винних.

Так, відповідне відео опублікував на сторінці в Facebook активіст організації "Helper Запоріжжя" Данило Щербаков.

До нього приєдналася керівник благодійного проекту Ірина Лосєва і інші користувачі. "Не дамо зам'яти цю справу!" - написали в мережі.

Вже з 11-ої години до місця трагедії люди почали зносити іграшки та квіти, та зявилося фото загиблої Ані із надписом «Прости нас».

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

X