Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Порушення прав кримських татар: МЗС засудило обшуки ФСБ Росії у Бахчисараї. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на незаконні обшуки та затримання в окупованому Криму, які російські силовики здійснили сьогодні за місцем проживання кримських татар. Про це він повідомив в Twitter.

За його словами, Україна фіксує всі порушення прав кримських татар з боку РФ в окупованому Криму.

"Нова хвиля репресій проти кримських татар в окупованому Криму. Показова. Одразу після Радбезу ООН щодо прав людини. Обшуки, затримання, знущання. Усі ці дії фіксуємо. Доказова база порушень державою-окупантом прав людини зростає та отримає належну політичну, юридичну оцінку світу", - заявив Кулеба.

Водночас адвокат Микола Полозов вважає, що обшуки в будинках кримських татар в окупованому Бахчисараї і Бахчисарайському районі 11 березня пов'язані з тим, що Кремль збирається вимагати в України поставок дніпровської води в Крим. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, сьогодні російські силовики провели незаконні обшуки за місцем проживання кримських татар в окупованому Криму, зокрема у помешканнях активістів "Кримської солідарності". Про це  написали на сторінці у Facebook організації. 

Адвокат Назім Шейхмамбетов відзначив, що в будинку Айдера Сулейманова російські силовики здійснювали обшук без присутності господарів. Окупанти заходили в житло та проводили якісь заходи. Юрист припускає, що таким чином під час «слідчих дій» кримським активістам могли щось підкинути в будинок, або навпаки — вкрасти якусь річ.

Пізніше стало відомо, що російські силовики затримали 4-ох кримських татар, а саме журналіста телеканалу ATR Сейтумера Сейтумерова, журналіста ініціативи "Кримська солідарність" Амета Сулейманова, Османа Сейтумерова та Рустема Сейтмеметова. Всім затриманим інкримінують статтю 205.5 Кримінального кодексу Росії, а саме участь у "Хізб ут-Тахрір".

Всього у 2019 році російські силовики здійснили в окупованому Криму 80 обшуків, 126 затримань та 282 арешти. Зокрема, 62 обшуки силовики провели в будинках кримських татар.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

За десять місяців після підриву Каховської ГЕС росіяни опублікували відео цього страшного воєнного злочину. Крім цього, в мережу злили і...

X