Skip to main content

ПОДІЇ

Народний депутат Шахов заразився коронавірусом. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

У депутата Верховної Ради виявили зараження коронавірусом Covid-19. Спершу інформацію про це оприлюднив ЗМІ нардеп від “Слуги народу” Олександр Качура.

“Оперативна довідка Міністерства охорони здоров’я, яку мені дали, офіційна довідка, яку мені дали — вірус вже підтверджено у цього народного депутата”, — сказав він.

ЗМІ зясували, що йдеться про нардепа з групи "Довіра" Сергія Шахова. Йому 44 роки, нещодавно був закордоном. Його колеги розповідають, що депутат повернувся з Італії в минулу середу, 11 березня. Також відомо, що на початку березня, 8 і 9 числа, Шахов відвідував Францію.

Прес-служба апарату Верховної Ради повідомила, що народний депутат і член групи «Довіра» Шахов був відсутній і на засіданні погоджувальної ради депутатських фракцій 16 березня,  і на тій, що відбулася 17 березня позачерговому засіданні парламенту.

Згодом МОЗ підтвердило у телеграм-каналі, що серед 14-ти офіційно зафіксованих випадків COVID-19 є народний депутат України.У разі необхідності його мають госпіталізувати.

“Наразі проводяться всі необхідні дослідження та епідеміологічне розслідування. Йому надається амбулаторне лікування в умовах самоізоляції. Медичні працівники проведуть усю необхідну роботу з людьми, які контактували з ним”, – йдеться у повідомленні.

Заступник Міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу МОЗ підтвердив випадок зараження коронавірусом у народного депутата, однак прізвище він не назвав.

Про коронавірус у Шахова написав на своїй сторінці у Facebook  і Юрій Бутусов.

«Парламент повинен призупинити роботу мінімум на два тижні в режимі сесії. Або всіх депутатів треба забезпечити засобами біологічного захисту, - зазначив він.

За його словами, 4 березня, Шахов в сесійній залі спілкувався з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Далі 11 березня повернувся з-за кордону, відвідав Францію і Швейцарію. 12-го вранці був на програмі "Суспільного", "Доброго ранку, країно!", А потім заїхав до Верховної Ради в комітет по екології, проте у Раді не був. І цього ж дня відчув себе зле.

«Не виключено, що уряд також має самоізолюватися на інкубаційний період або працювати в засобах захисту. Втім, повернувся Шахов з-за кордону пізніше, так що медики цілком можуть зробити висновок, що для колег це було безпечно», додав Бутусов.

Інформацію про свою хворобу згодом підтвердив і сам нардеп, хоча спочатку заперечував, оприлюднивши відеозвернення на своїй сторінці у Facebook. Він підтвердив, що в лабораторії йому повідомили про зараження коронавірусом, але офіційного документа про це поки немає.

За його словами, при температурі відразу викликав медиків, втім станом на 18-те березня запевнив, що почуває себе набагато краще, лікувався народними методами і знаходиться вдома на самоізоляції.

«Треба паніку прибирати. Треба максимально дезинфіковувати свій організм. Я сьогодні знаходжуся на карантині вдома. Нікого не підпускаю до себе», - розповів нардеп.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X