Skip to main content

ПОДІЇ

Вже 15 хворих: на Тернопільщині заблокували села, де виявлено спалах коронавірусу

Кількість хворих на Тернопільщині невпинно зростає. Станом на вечір 25 березня лабораторний аналіз показав позитивний результат на коронавірус загалом у 15-ти людей, що проживаються на Тернопільщині. Відомо, що щонайменше 5 хворих є медпрацівниками.

Інформацію про число заражених оприлюднив Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом.

На жаль, один із цих випадків є летальним – це 68-річний чоловік, який контактував зі священником на похороні в Заліщиках.

Відомо, що серед 15-ти хворих є щонайменше 5 медичних працівників. Інформацію підтвердили у Монастирській районній раді.

Раніше повідомляли, що захворіла медсестра лікарні Монастирського району. Її підключено до апарату штучної вентиляції легень.

Згодом хворобу підтвердили ще у 4 лікарів, 3 з яких – з сімейної медицини. Усі вони контактували з хворою на коронавірус медсестрою.

Серед хворих медичних працівників:

  • медсестра з приймального відділення Монастирської районної лікарні;
  • 2 сімейні лікарі з Монастириського району;
  • один лікар з Центру первинної медико-санітарної допомоги Монастириського району;
  • один лікар Монастириської лікарні, який мешкає у смт Золотий Потік, що в Бучацькому районі.

Також Covid-19 підтвердили у 6 жителів Монастирського району, у 1 чоловіка з Заліщиків та у 1 жителя Тернополя.

Нагадаємо, першого хворого на коронавірус у Тернопільській області виявили 20 березня. Захворів 57-річний священник. За даними МВС, після зараження він контактував із майже пів сотнею людей.

Аби зупинити поширення інфекції, в області закрили 6 сіл. Про це повідомив у Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він нагадав, що четверта жертва коронавірусу в Україні – 68-річний чоловік з Тернопільської області, контактував зі священником, у якого діагностували вірус. За даними МВС, всього у регіоні зі священнослужителем могли контактувати близько 500 осіб.

“Сам священник знаходиться у реанімації Тернопільскоі клінічної лікарні у важкому стані під апаратом штучної вентиляції легень. Лікарі борються за його життя. На даний час населені пункти Швейків, Ковалівка та 4 інших блоковані поліцейськими”, – повідомив Геращенко.

На в'їздах до Тернополя планують створити санітарно-контрольні пости. Там проводитимуть температурний скринінг.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Тернопільська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X