Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

На Хмельниччині журналістку відомого телеканалу побили нелегальні продавці масок

Побиттям завершилося журналістське розслідування для знімальної групи NewsOne у місті Красилів, що на Хмельниччині. Про це йдеться у заяві телеканалу.

До журналістів звернулися стурбовані мешканці міста в зв'язку з несанкціонованою торгівлею засобами захисту - медичними масками невідомого походження.

«Зараз, під час пандемії, коли роль журналістів надзвичайно важлива, до редакції телеканалу надходять численні прохання від українців щодо висвітлення дотримання правил карантину», йдеться у заяві.

Та коли журналістська група приїхала з'ясувати ситуацію, то продавець масок почав всіма способами перешкоджати зйомці: накинувся на кореспондентку, вирвав у неї з рук мікрофон, сховав маски і завдав журналістці тілесних ушкоджень.

Також редакція телеканалу повідомила, що після звернення в лікарню у кореспондентки телеканалу зафіксували численні ушкодження руки і пальців, їй наклали гіпс.

На телеканалі підкреслили, що в цьому випадку дуже важливо враховувати загальний контекст події - напад на журналіста під час карантину і введення в Україні надзвичайної ситуації, коли працівники ЗМІ потребують особливого захисту.

«Журналісти продовжують виконувати свою роботу, незважаючи ні на що, тому цей цинічний факт нападу вимагає особливої ​​уваги правоохоронних і державних органів», сказано в заяві.

Травмована кореспондентка звернулася у місцеве відділення поліції. Зараз проводяться слідчі дії.

Поліцейські з’ясували, що напав на журналістку 29-річний власник магазину, який здійснює торгівлю засобами особистої гігієни і намагався вирвати упакування з медичними масками, в результаті чого пошкодив руку журналістці.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 статті 345¹ «Погроза або насильство щодо журналіста». Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5-ти років або позбавлення волі на той самий строк.

Розслідування триває, призначена судово-медична експертиза для встановлення ступеня тяжкості заподіяних тілесних ушкоджень.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Хмельницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яноста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 6...

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 6 населених пунктів. Ворог завдав авіа...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: 23 квітня 02:49 м. Дергачі Харківського району. Внаслідок о...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Білозерк...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "За уточненими даними, внаслідок нічної дронової атаки росіян по О...

X