Skip to main content

ПОДІЇ

Евакуація із Балі: частина українців відмовляються від обсервації і збираються голодувати, а решта втекли. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Евакуйованих з Балі українців, яких зобов’язують побути на двотижневій обсервації після повернення з-за кордону, доправили із «Борисполя» до готелю «Козацький» у центрі столиці. Втім 40 туристів відмовляються від карантину і збираються залишитися в автобусі, на якому вони приїхали.

Як вдалося дізнатися знімальній групі «Магнолія-ТВ», люди переконані, що безпечніше їм буде на самоізоляції і що вони готові пройти тест на Covid-19.

Хоча готель для громадян України є безкоштовним, але за харчування вони повинні платити. За їхніми словами це 1000- 1500 грн за день. Деякі обурюються, бо , стверджують що не мають таких грошей. Вони додали, якщо їх не відпустять додому, то вони будуть голодувати під стінами готелю.

Громадяни заявляють про порушення Конституції України. Людей охороняють правоохоронці, аби ті не покинули територію готелю.

Тим часом Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що таким було рішення уряду для запобігання поширення коронавірусу в країні, оскільки самоізоляція погано працює.

«Я розумію, що це неприємно, розумію, що вони першими це відчувають, це заходи, коли ми вимушені обмежувати мобільність людей для того, щоб ті, що повертаються з-за кордону не могли бути переносчиками інфекції».

За словами Криклія, людям вирішили піти назустріч: вони зможуть безкоштовно залишитися на обсервацію і в готелі "Конгрес хол" у Пущі-Водиці", а ще їм збираються централізовано організувати харчування. До евакуйованих також приїдуть лікарі, втім експрес-тести, ймовірно, їм робити поки що не будуть.

«Експрес-тести не показують хворобу відразу, це на якийсь 5-6 день і теж з  певною похибкою, тому найефективніше, що зараз у світі відбувається це обсервація», - підкреслив Криклій.

Також було ухвалено рішення, що пасажири, які прилетіли 30 березня в Київ з Балі, зможуть пройти обсервацію у своїх рідних областях. Зараз вони формують списки на трансфер.

Водночас, я  повідомляє пресслужба Міноборони, 100 людей  все-таки розмістили у готелі «Козацький». Багато висловили своє незадоволення умовами проживання, хтось почав писати на самоізоляцію, поскаржились на відсутність медиків, бо серед пасажирів є хворий чоловік із температурою.

ЗМІ стверджують, що частина людей, яка заселилися в готель «Козацький» на обсервацію, втекли звідти. Про це повідомляється на сторінці «Київ оперативний» у Facebook.

Люди сказали, що готові сплатити штраф, який складає від 17 тис. до 34 тис. гривень, аби не жити в таких умовах.

Нагадаємо, сьогодні  приблизно о 02:20 прибули двома рейсами з Балі через Доху (Катар) близько 200-т українців. Вони обурилися, що їм доведеться пробути 2 тижні на обсервації.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 16:31 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Мавковичі на вул. Лугова, Львівського району. Пожежа виникла в о...

X