Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

У розпал епідемії коронавірусу омбудсмен Денісова знайшла численні порушення у Лук'янівському СІЗО. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова напередодні навідалася у Київський слідчий ізолятор і провела перевірку дотримання прав ув'язнених під час карантину. Омбудсман дійшла висновку що в СІЗО не виконується карантинний план щодо запобігання коронавірусу.

Про результати перевірки і численні порушення вона докладно розповіла на офіційній сторінці у Facebook.

Зясувалося, що установа не забезпечена у повному обсязі засобами індивідуального захисту: вони наявні лише у медперсоналу.

У корпусі для утримання засуджених на посту та санітарному вузлі відсутні засоби для миття та дезінфекції рук. Камери не дезінфікуються. Проводиться вологе прибирання з розчином хлору особисто ув’язненими.

Дієтичне харчування засуджених осіб приносять у використаних пластмасових коробках від майонезу та оселедця.

Передачі, які приносять вязням, додатково не дезенфікуються через відсутність в установі кварцових ламп. Крім того, вони не обробляються жодним дезрозчином та не зберігаються в окремо відведеному приміщенні впродовж 24 годин.

Після перевірки медичної частини зясувалося, що приміщення не відповідають санітарно-гігієнічним нормам та не готові для перебування там хворих. В наявності три безконтактних термометри.

Лише два працівники виконують дезінфекцію приміщень та камер СІЗО. Утримувані особи, що перебували в палатах-камерах медчастини засобами індивідуального захисту не забезпечені.

Дворики та спортивний інвентар після прогулянки утримуваних осіб кожної камери не дезінфікуються. Через це більшість осіб відмовляються від проведення щоденних прогулянок.

Деякі камери для утримування жінок переповнені — засуджені жінки не забезпечені особистим спальним місцем.

За результатами перевірки омбудсман надала рекомендації керівництву пенітенціарної установи, аби якнайшвидше виправити ситуацію та убезпечити працівників установи та в’язнів від поширення коронавірусної інфекції.

Крім того, відповідні акти реагування з рекомендаціями будуть надані Міністерству юстиції України.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

“Від обміну до обміну”, “Третю весну росту без тата”, “Не мовчи – полон вбиває”… З такими гаслами сотні людей вийшли у Києві на мирну ак...

Бородянка – один з найбільш постраждалих населених пунктів на Київщині. Місцеві жителі розповідають, що на початку повномасштабного втор...

Пані Віторія стоїть на руїнах маминої хати у селі Мощун під Києвом і ледь не з сльозами на очах пригадує перші дні повномасштабної війни...

Жителі села Кухарі на Київщині, які майже з перших днів повномасштабної війни опинились в епіцентрі бойових дій, розповіли про пережиті ...

Посад-Покровське - один з найбільш постраждалих під час війни населених пунктів у Херсонській області. Колись красиве і квітуче село рос...

X