Skip to main content

ПОДІЇ

Не виходити з дому до понеділка: в багатьох областях України посилюють карантин на вихідні. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

У деяких областях України вводять режим максимального обмеження пересування на вихідних через коронавірус. Відповідні рішення були прийняті на засіданнях регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в областях Західної України, а також у Київській області та Києві.

В регіонах рекомендується обмежити перебування людей на вулиці з 13:00 суботи до 6:00 понеділка. Обмеження також стосуються і святкових днів.

Так, очільник Буковини повідомив, що із 13:00 год суботи, 11 квітня, до 6:00 год понеділка, 13 квітня, у Чернівецькій області діятиме особливий режим. Мешканців області просять залишатися вдома.

У цей час не працюватимуть жодні магазини, зокрема продуктові, а автозаправні станції видаватимуть пальне лише медичним та рятувальним службам і поліції.

За словами голови Чернівецької ОДА,  такі обмеження вводяться, аби “не мати жодної спокуси, не шукати доріг і приводу вийти в суботу або неділю з дому”.

«Починаючи з 11 квітня, у вихідні дні в області вводиться режим максимального обмеження пересування. Зокрема, з 13:00 суботи до 6:00 понеділка жителів Волині просять не виходити з дому і придбати необхідні продукти і ліки заздалегідь», — повідомили в прес-службі Волинської ОДА.

В.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко також закликав жителів області бути вдома до 13 квітня

« Так, я розумію, що в ці святкові дні ми звикли відвідувати гостей, приймати їх у себе, виходити на прогулянки. Але іншого варіанту, як бути вдома, щоб зупинити масове поширення пандемії коронавірусу, поки немає», — підкреслив він.

Не виходити з дому до понеділка закликав і тимчасовий виконувач обов’язків глави Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

А ось місцева влада Львівщини запевняє: комендантську годину вводити на вихідних не будуть, а ось посилений контроль за виконанням карантинних заходів влаштують.

“Ці обмеження вводяться задля збереження нашого з Вами здоров’я та мінімізації поширення захворюваності серед населення!” – наголосив очільник Львівщини Максим Козицький.

Так само не вводять комендантську годину у Тернополі, повідомили в  місцевому штабі боротьби з коронавірусом..

У Київській ОДА відзначили, що обмеження діятимуть у вихідні з 11 до 13 квітня, а також у великодні дні - з 18 по 21 квітня.

Також рекомендується обмежити доступ громадян до місць поховань та дотримуватися умов карантину.

Комісія вважає, що ситуація епідемічна ситуація погіршується з кожним днем. Фахівці очікують, що пік захворюваності в регіоні буде з 11 по 20 квітня.

Посилять також контроль дотримання встановлених обмежень на території населених пунктів, в тому числі у парках, лісопарках та в місцях масового перебування людей.

Натомість у зазначений час правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі, службу нестимуть працівники органів Нацполіції та Нацгвардії.

Про посилене патрулювання вулиць на вихідні у столиці повідомир і мер Києва Віталій Кличко.

Чиновники поперджують, що на порушників карантину чекають штрафи від 17-ти тисяч гривень.

Нагадаємо, за даними МОЗ станом на 10 квітня відбувся різких скачок хворих на коронавірус, за добу виявлено 311 нових випадків. Всього інфіковані вже 2203 людини, 69 померли, 61 пацієнт одужав.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

До Миргородського райвідділу поліції Полтавщини надійшла інформація від медиків, що з п’ятого поверху багатоповерхівки в Миргороді випал...

X