Skip to main content

ПОДІЇ

У Житомирі мати новонароджених двійняток відмовилася від однієї хворої дитини, а потім передумала

У Житомирі мати двійняток, яка відмовилася від однієї хворої своєї дитини і залишила її у в обласному перинатальному центрі, передумала, повідомляє «Суспільне».

Нагадаємо, пологи відбулися 3-го березня. Жінка народила хлопчика і дівчинку.  На жаль, у останньої виявили ваду серця. Здорову дитину мама забрала, а від дівчинки відмовилася, пояснила, що немає за що її лікувати.

В обласному перинатальному центрі зазначили, що у дитини складна вада серця та судин. Але такі вади оперуються. Такі малята перебувають на обліку в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова у Києві. Є спеціальна дитяча програма, згідно з якої операції проводяться безкоштовно. В дитини є великі шанси залишитися здоровою.

Дівчинка, від якої відмовилися батьки, більше місяця перебувала у відділенні постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених обласного перинатального центру. Гарно додавала у масі.

Дитину возили на консультацію в Київ. Там сказали, що на разі ні серйозного лікування, ні хірургічного втручання вона не потребує.

Про це розповіла завідувачка відділення постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених центру Майя Смоляр.

За її словами, до перинатального центру, від 9-го квітня зателефонували більше двох десятків охочих вдочерити дитину.

А тим часом із мамою за місцем її проживання розмовляли працівники соціальної служби. І, на диво, вони увінчалися успіхом. Дізнавшись, що дитину можуть підлікувати, мати вирішила забрати дівчинку. Збирається це зробити після Великодніх свят і дитя буде надалі опікуватися нею.

У родині, окрім двійнят, ще виховується дівчинка шкільного віку. Проживають вони з бабусею. А чоловік породіллі – служить в АТО. Соціальної служби констатували, що умови проживання в родині задовільні.

За словами Майї Смоляр, у дівчинки з’явилося велике "придане". Їй подарували багато підгузків, одяг, харчування, засоби догляду.

"Ну і взагалі, скільки тепла було адресовано цій дитині, що дай Боже, щоб воно їй усе допомогло, і вона була дуже щасливою дитиною", - додала лікар.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X