Skip to main content

ПОДІЇ

Зірвані дахи та конструкції мосту: пилова буря накрила Київщину. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Великі хмари пилу сьогодні затягнули небо Києва. А по обіді столицю взагалі накрила пилова буря. На вулицях ураганний вітер і дуже низька видимість.

Найбільше пил піднімається на відкритих локаціях, особливо там, де проводилась сільськогосподарська обробка полів. Видимість в такій бурі не перевищує 100 метрів.

Про це повідомляють користувачі соцмереж  і постять фото та відео, зокрема написала користувачка Аліса Філімоненко, на своїй сторінці у Facebook. Вона порадила не виходити на вулицю.

«Якщо вже виходите на вулицю надягайте окуляри, бажано гірськолижні, замотують як бедуїни в хустки і арафатки», - написала Аліса.

Порадила не відкривати вікна і синоптик Наталка Діденко в Facebook і пояснила причину бурі.

«У Києві зараз спостерігається сильний штормовий вітер.Швидкість 16 м/с, пориви до 22 м/с. Це - багато.Відносна вологість повітря - низька, 26 відстоків».

За її словами, великі пориви вітру у поєднанні із низькою вологістю і спричиняють такі явища.

"Пересушена земля, тривала відсутність опадів (нещодавній фактично один дощ ситуацію майже не змінив), штормовий вітер, низька відносна вологість спровокували ось цю імлу в столиці, яка дуже схожа на пилову бурю. Пилові бурі в Україні - трапляються, влітку та якраз навесні, ось за таких умов, коли сухо та вітряно", - пояснила синоптик.

Вона зазначила, що пилові бурі виникають звичайно влітку, іноді навесні або взимку, коли немає снігу. У помірному поясі зазвичай пилові бурі бувають навесні, після малосніжної зими і посушливої осені`

Діденко порекомендувала не відкривати вікна та постаратися зволожити приміщення.

За словами директора Українського гідрометцентру Миколи Кульбіди, явища не має жодного відношення до переміщення повітряної маси з боку Чорнобиля. Крім того, внаслідок тривалої відсутності опадів та пересушування ґрунту, верхні шари цього ґрунту видувалися поривами вітру і переміщувалися в приземному шарі атмосферного повітря. Ніякої хімічної та радіологічної загрози таке явище не несе, запевнив синоптик.

Водночас стихія вже встигла наробити біди.

У Києві сильний вітер зніс частину риштувань Подільського мосту: там виконували роботи з покриття металу антикорозійним засобом. Як повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник, на щастя, ніхто не постраждав, і сама конструкція мосту теж залишилася неушкодженою.

В Ірпені сильний вітер зніс частину даху будинку у районі гаражного кооперативу "Машторф". Про це повідомили у телеграм-каналі Teza.

За прогнозом погоди на завтра, 17 квітня, вітер стихне, лише в східних областях ще побуде поривчастим, а в Приазов`ї - штормовим.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X