Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

На Херсонщині організатор наркобізнесу вбив свого дилера за приховування грошей. ФОТО

Для розкриття вбивства чоловіка біля міста Нова Каховка оперативникам карного розшуку поліції Херсонщини знадобилося трохи більше доби.

Розкриття було нелегким, із заплутаним колом злочинних зв’язків групи наркозбувачів, вимагало залучення всіх оперативних можливостей та великої кількості працівників поліції Херсонської, Одеської та Дніпропетровської областей. В результаті розкриття вбивства оперативники вийшли на злочинну групу розповсюджувачів наркотиків з міжрегіональними зв’язками.

Тіло невідомого чоловіка у лісосмузі виявив житель міста Нова Каховка під час ранкової пробіжки. Слідчо-оперативна група ретельно оглянула місце події. На тілі загиблого були численні синці та гематоми. За висновком судово-медичної експертизи, смерть настала від травми голови внаслідок удару важким предметом. Встановити особу загиблого обуло нелегко. У нього не  було ні документів, ні мобільного телефона. Оперативники та слідчі збирали речові докази, аналізували різні мотиви злочину, з’ясовували можливих причетних.     

Працівники поліції знайшли двох жителів Нової Каховки, які по фото упізнали загиблого. Вони повідомили, що цей чоловік разом з іншим невідомим шукали квартиру в оренду з обов’язковою умовою – оплата щодобово. Так оперативники встановили особу загиблого. Ним виявився наркозалежний 32-річний житель міста Кривий Ріг, який притягався до адміністративної відповідальності. Відпрацювали його зв’язки, встановили контакти і вийшли на групу осіб, з якими він найчастіше спілкувався. Це житель міста Одеса та двоє жителів міста Кривий Ріг, всі судимі за тяжкі злочини.

- Упродовж доби ми провели велику кількість оперативно-розшукових заходів та негласних слідчих дій, що дало змогу вийти на злочинну організацію, учасники якої спеціалізувалися на вчинені тяжких злочинів – розповсюдженні та збуті шляхом «закладок» особливо небезпечних наркотиків. Нам вдалося повністю встановити процес підготовки до злочину, його виконання та приховання слідів, а також намагання знищити речові докази, - зазначив заступник начальника Головного управління Національної поліції Херсонської області Микола Цап.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники поліції встановили, що дана група разом з потерпілим займалася розповсюдженням наркотиків шляхом «закладок» у Херсонській, Одеській та Дніпропетровській областях. За допомогою колег з поліції Одеси та Кривого Рогу херсонські оперативники встановили шлях пересування учасників групи до моменту приблизного вчинення злочину і після нього.

Вже під час відпрацювання організатора групи розповсюджувачів наркотиків оперативники зібрали беззаперечні докази його причетності до вбивства. 42-річний організатор-одесит визнав свою причетність до злочину.

З його слів, він давно підозрював виконавця-закладчика у крадіжках наркотиків та приховуванні частини прибутків. Під час виїзду у Нову Каховку для виконання чергового замовлення, організатор вирішив налякати свого «підопічного». Він висадив чоловіка у лісосмузі і завдав йому кілька ударів по голові битою. Після чого відвіз посібників у Кривий Ріг, а сам повернувся в Одесу. Знаряддя злочину він викинув по дорозі.

Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання підозрюваного. Вилучили чорнові записи клієнтської бази наркозамовників, місця «закладок», шлях переміщення групи та мобільні термінали.

Нині призначено відповідні експертні дослідження вилученого для встановлення принципових для слідства обставин. 42-річному одеситу повідомлено про підозру. Також збираються матеріали для притягнення всіх учасників групи до відповідальності за наркозлочини.

За матеріалами ВК ГУНП у Херсонській області

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Херсонська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Інженерн...

X