Skip to main content

ПОДІЇ

У Львові на території психлікарні палав центр допомоги ветеранам АТО. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Пожежа спалахнула сьогодні на території Львівської обласної психіатричної лікарні, що на вул. Кульпарківській,95 у Львові. Згорів один із корпусів, де розміщувався  центр «Фенікс», що займається реабілітацією учасників АТО.

Депутат львівської міської ради та керівник ГО “Варта1” Ігор Зінкевич опублікував відео пожежі.

За даними ДСНС, пожежа спалахнула близько 15:00, зайнявся дах одноповерхової будівлі.

Через 2 години  надзвичайникам вдалося загасити пожежу. Вогонь знищив 400 м2 даху будівлі і завдав значної шкоди усередині. На щастя, ніхто не постраждав.

У цьому приміщенні розміщується відділення психогенної травми Львівської обласної психлікарні, знане у середовищі атовців як центр «Фенікс». Зі слів директора лікарні, на час карантину працівники цього відділення написали заяви на відпуску за власним бажанням, передає zaxid.net.

«Наскільки мені повідомили, там нікого не було усередині сьогодні. Зараз все з’ясовуємо», – розповів директор психлікарні Богдан Чечотка.

Місцева влада допускає, що причиною пожежі у центрі реабілітації атовців на території психлікарні міг стати підпал.

 «Так виглядає, що Центр реабілітації учасників АТО «Фенікс» підпалили. Зараз на місці події працюють правоохоронці», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий після розмови із керівником ДСНС Львівщини Юрієм Кагітіним.

Мер зазначив, що керівник лікарні разом із керівником центру готують документи до обласної комісії ТЕБ і НС про виділення коштів на ліквідацію наслідків пожежі.

Зі слів директора лікарні, нещодавно на території була вже пожежа в іншому орендованому приміщенні, яку швидко погасили.

Центр допомоги ветеранам АТО «Фенікс  у Львові, створений з допомогою волонтерів у 2014 році. Це відділення чи не єдине у Західній Україні, де здійснюють лікування посттравматичних розладів. Приміщення центру не раз обкрадали невідомі. Останній такий випадок був навесні 2019 року. Тоді звідти винесли комп'ютерну техніку і апаратуру.

 

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X