Skip to main content

ПОДІЇ

Великдень вдома: на свята в Україні посилюють карантин

На Великодні свята в багатьох українських містах вводять додаткові карантинні обмеження для того, щоб мінімізувати контакти між людьми і запобігти поширення коронавірусу.

Влада закликала провести Великдень вдома, а тим більше не виїздити в інші населені пункти, дивитися служби онлайн та не відвідувати у ці дні служби та кладовища.

Так, у Києві у святкові дні – з четверга 16 квітня до понеділка 20 квітня – буде посилений контроль на блокпостах на в'їздах до Києва. Вводиться обов'язкова термометрія для водіїв та пасажирів транспорту, що прямують у столицю.

Всі кладовища столиці закриють у перший тиждень після Великодня. А поминальні дні перенесли на 6 червня 

Людей просять обмежити пересування і перебування в громадських місцях у період вихідних та великодніх святкових днів з 13:00 18 квітня до 06:00 21 квітня 2020.

На Вінниччині теж перенесли поминальні дні на 6 червня; доступ громадян до кладовищ обмежено у період з 20 квітня по 3 травня, окрім здійснення обрядів поховання;

Вінниччанам заборонено відвідування населенням лісових масивів на території області у вихідні та святкові дні; з 19 квітня заборонено функціонування роздрібної торгівлі з лотків і на ринках. Для здійснення патрулювання лісових масивів на вихідні дні в області будуть створені "зелені патрулі".

Запоріжжя та 4 міста теж закриють на в’їзд та виїзд під час великодніх свят. Те ж саме стосується таких міст регіону, як: Мелітополь, Бердянськ та Енергодар. Сам обласний центр є карантинною зоною.Тому громадяни мають заздалегідь купити все необхідне, аби відсвяткувати Великдень вдома. Проїзд у карантинних зонах буде можливий лише для медичного транспорту та тих, хто постачає необхідні товари чи матеріали.

У Дніпропетровській області з 13:00 18 квітня до 6:00 20 квітня також посилять карантинні заходи. Губернатор закликав жителів області у цей період не покидати власні домівки, не відкладати закупівлі на вихідні, а зробити їх заздалегідь. А от під час святкових днів відмовитися від поїздок і походів по магазинах.

Чернівецька область, яка лідирує за кількістю інфікованих COVID-19, запровадили жорсткі карантинні заходи на Великдень .Особливий режим триватиме упродовж усіх великодніх свят. Розпочнеться о 13:00 у суботу, 18 квітня, а закінчиться о 6:00 вівторка, 21 квітня. Під час цього періоду людям заборонено виходити на вулицю; посилені обмеження щодо пересування та перебування людей у громадських місцях; не працюватимуть продуктові магазини; заправні станції обслуговуватимуть лише спеціальні категорії водіїв.

Івано-Франківська область, як і вся країна, живе в режимі надзвичайної ситуації: тут облаштовані 7 контрольно-пропускних пунктів для обмеження поширення коронавірусної інфекції.

Напередодні Вербної неділі обласна влада обмежилася звичайним зверненням і проханням без потреби у цей період не виходити з дому.

У Львові містян просять утриматись від відвідин кладовищ в період карантину. Таке рішення було прийняте спільно з Радою Церков міста. Відтак, відвідини священнослужителями й мирянами кладовищ є можливим після закінчення карантину.

Хоч жителям Львівської області й рекомендують перебувати вдома на свята, суворого обмеження щодо пересування супроти них не ввели.

В Одесі на Великдень зміниться графік курсування транспорту: він їздитиме лише до 22:00 і наступного дня виходитиме на рейс з 6:00. У великодню ніч транспорт не курсуватиме. По-друге, обмеження стосуються і церкви: храми не зачинятимуть, однак священнослужителів просять слідкувати за дотриманням дистанції вірян.

У храмах не може перебувати більше 10 представників духовенства. Усі присутні мають бути у масках та респіраторах. Також на період проведення карантинних заходів рекомендовано обмежити доступ до кладовищ.

У Сумах ОДА рекомендувала владі на місцях обмежити пересування громадян цими вихідними. Йдеться про обмеження виходити з 13 години суботи і до 6.00 вівторка.

На Тернопільщині, яка  посідає 4 –ту сходинку за кількістю інфікованих, перед Великоднем теж посилили карантин. Зокрема, місцева влада там заборонила відвідувати кладовища та поминальні відправи.

Заборонено продавати вагове морозиво, напої на розлив через роздрібну торгівлю; роботу пунктів прийому вторинної сировини; вуличних автоматів самообслуговування. Власники банкоматів, автоматів з питною водою та платіжних кіосків повинні прибирати та проводити дезінфекцію двічі на день.

У Хмельницькому обмеження почнуть діяти з 17:00 18 квітня до 24:00 20 квітня. Не працюватиме громадський транспорт (крім спецмаршрутів для медиків та працівників критичної інфраструктури). На сам Великдень не працюватимуть продуктові магазини. Також закриють кладовища на час великодніх і поминальних днів – 9 – 20 квітня (Великдень) і 25 –26 квітня.Однак 19 квітня працюватимуть аптеки, АЗС та магазини, що реалізовують медичне приладдя.

Вірян у Харкові просять не відвідувати церкву на Великдень та обмежитися онлайн-богослужіннями. Біля храмів та на кладовищах заборонили збиратися людям. Дотримання правил у місті перевірятимуть 2000 правоохоронців.

На Житомирщині карантинні заходи напередодні Великодня спершу посилили лише в Коростені та обласному центрі, де зафіксована найбільша в області кількість хворих на COVID-19.

У Коростені через епідемію коронавірусу вірянам заборонили відвідувати храми на Великдень. Крім того, всі торговельні мережі, зокрема, продуктові магазини, не працюватимуть від 18 до 20 квітня.

На Закарпатті обласна комісія ТЕБ та НС ввела посилення карантину — з 13 години 18 квітня до ранку 20 квітня. Втім, заборона у цьому рішення стосується тільки ринків.

З суботи, 18 квітня, з 15:00 та до понеділка, 20 квітня, 6:00 ранку припиняють роботу всі заклади, ринки, установи на території Мукачева та шести сіл, які входять до складу ОТГ. Обмеження стосуються й релігійних закладів – всі церкви до понеділка будуть зачинені на карантин.

Дозволено працювати лише аптекам, АЗС та продуктовим магазинам. Також рух транспорту буде заборонений на п'яти вулицях, що ведуть до великих храмів міста.

У Великодню ніч планують зупинити роботу громадського транспорту в Миколаєві. Продуктові магазини мають працювати, а ринки навіть не відкривали.

Так само просить максимально обмежити пересування на прийдешні вихідні, від 13.00 год. суботи, 18 квітня, до 6.00 ранку вівторка, 21 квітня Волинська облдержадміністрація.

У Донецькій області, всі адмінкордони  закриті. Проїжджати можуть тільки ті, кому дозволить керівництво штабу ООС.

У Слов’янську з 16-ї години 18 квітня і весь день 19 квітня зовсім не працюватиме міський громадський транспорт.

 

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X