Skip to main content

Авторська колонка

Справа Тетяни Чорновол. Політичні репресії чи обґрунтовані звинувачення?

Валентин Гладких Кандидат філософських наук, експерт ГО «Слово і Діло»

All articles

         Якщо говорити про справу Тетяни Чорновол, то в Україні є єдиний орган, який може вирішити - це політичні репресії чи обґрунтовані та справедливі дії слідчих та правоохоронців. Це суд. Все інше є політичною спекуляцією.  Водночас зараз багато хто своєю участю у Революції Гідності, немов фіговим листком, хоче прикрити свою срамоту.  Людину притягають за одну справу, а вона починає розказувати, що є учасником Революції Гідності.

        Мені цікаво, а Валерій Шайтанов – Генерал СБУ, якому Порошенко дав звання «генерал-майора», він також герой Майдану, і тому його не можна притягати до відповідальності за державну зраду? Дуже хочеться, щоб українці менше займалися політичними спекуляціями навколо актуальних питань, а перевели ці дискусії у правове річище.

       Є органи, які здійснюють досудове розслідування, є прокуратура, яка обвинувачує, є адвокатура, яка захищає і стежить, щоб не порушувались вимоги чинного законодавства, і є суд, який розставляє всі крапки на ”І”. Кожна сторона буде намагатися представити цю історію у вигідному для себе світлі, і не вигідною для опонентів. Знову ж таки, винна чи невинна людина визначає лише суд, а не громадська думка.

The editorial opinion may differ from the author's. The editors of the site are not responsible for the content of this publication.
X