Skip to main content

ПОДІЇ

Понад сотню українських дітей, евакуйованих із США, відправили на самоізоляцію. ВІДЕО

Майже 2 сотні українців, які повернулися до України із США вирушили на самоізоляцію , решта відправляться на обсервацію.

Нагадаємо, у понеділок, 27 квітня, спеціальний комерційний літак "МАУ" забрав 259 українців із Маямі до Києва, з них 119 – діти, які перебували в США за американською освітньою програмою FLEX.

Евакуаційний рейс був спеціально організований Міністерством закордонних справ та Міністерством інфраструктури.

Після приземлення усім без винятку пасажирам поміряли температуру. На щастя, скарг на самопочуття та підвищення температури зафіксовано не було, повідомили у Держприкордонслужбі.

І хоча усі пасажири цього рейсу налаштовувалися на обов’язкову обсервацію, по прильоту в Україну у них з’явився вибір. Уряд України вніс зміни щодо порядку проходження карантину особами, які прибули з-за кордону. Тепер охочі на 2 тижні ізолюватися вдома мають таку можливість за умови реєстрації в додатку "Дій вдома".

Загалом додаток на свої гаджети встановили майже 2 сотні пасажирів цього літака. Ці пасажири відправилися на самоізоляцію за вказаною адресою.

Як уточнило українське посольство, під час карантинного періоду, наприкінці квітня і у травні уряд України організує низку інших спеціальних рейсів, які нададуть можливість громадянам повернутися на батьківщину з різних куточків світу.

На даний момент за сприяння посольства до України вже вдалося повернути близько 1 тис. 200 осіб, які перебували у США. Зокрема, було здійснено 2 комерційних спецрейси з Нью-Йорка і один безкоштовний евакуаційний рейс з Вашингтона.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна відновлює евакуацію своїх співгромадян, які залишилися за кордоном під час пандемії коронавіруса. Евакуювати українців будуть спецрейсами по 4 літаки на день.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X