Skip to main content

ПОДІЇ

Журналіста «Громадського» побили поліцейські ТОР під час зйомок акції протесту під Кабміном. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Журналіст «Громадського» Богдан Кутєпов заявив, що його побили поліцейські під стінами Кабміну, де проходила акція протесту. Про це повідомляється на сайті ЗМІ та у соцмережах.

Так, зранку 29 квітня журналіст разом зі співведучим Нікітою Мекензіним стрімив акцію протесту підприємців під Кабміном. Мітингарі виступали проти затверджених обмежень під час карантину.

Журналісти  прилаштувалися на пагорбі в Маріїнському парку навпроти будівлі уряду. До них підійшли кілька поліцейських ТОР і сказали залишити цю територію, мотивуючи тим, що це зелена зона.

На відео,  яке оприлюднило «Громадське», видно і чутно, що поліцейські попросили кілька разів забратися звідти. Втім журналіст почав сперечатися із правоохоронцями.

Кутєпов пояснив, що має «службову необхідність» знімати з того місця, де найкраще видно протест.

Журналіст також запитував працівників поліції, чому вони повинні відійти з цього місця, на що поліцейські сказали , або забрати камеру, або вони її зламають. З цими словами  журналістів силоміць виштовхнули з газону. Журналіст сверджує, що правоохоронці назвали його «клоуном». Усе це відбувалося у прямому ефірі.

Після цього правоохоронці обурилися тим, що журналіст продовжував знімати, погрожуючи зламати йому камеру. І з цими словами зламали стабілізатор.

Прямий ефір довелось перервати. Журналісти викликали поліцію і написали заяву про вчинення злочину. Також Кутєпову знадобилася медична допомога. 

Згодом речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко у коментарі «Громадському»  сказав, що не знає про цей інцидент, натомість наголосив на потребі з’ясувати всі обставини.

У поліції відреагували, встановлюються обставини інциденту, на місці події працює слідчо-оперативна група Печерського управління, а щодо патрульного почали службове розслідування. Справу передадуть до ДБР.

 

 

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X