Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Шприци, медичні маски і халати: заражені відходи із «коронавірусних» лікарень опинилися на полігоні під Києвом. ФОТО

Замість утилізації, небезпечні відходи із інфекційних лікарень Києва, де лікують хворих на коронавірус, вивезли за межі столиці на один із полігонів і покинули просто неба.

В кінцевому підсумку там скопичилося понад 4 тонн небезпечної медичної продукції, яка може загрожувати як людям, так і навколишньому середовищу.

Як з’ясувалося, до таких порушень вдалася одна із фірм, яка спеціалізується на утилізації небезпечних використаних матеріалів по всій Україні, зокрема медичних та біологічних.

Після запровадження карантинних заходів комерційна структура уклала з опорними лікарнями Києва для прийому хворих на Covid-19 додаткові договори на утилізацію заражених медичних відходів.

Але шприци, медичні маски, халати та інші небезпечні відходи з медичних закладів, де госпіталізовані хворі на коронавірус, працівники фірми вивозили на сміттєві звалища та полігони для твердих побутових відходів. Хоча мали би їх утилізовувати на ліцензійних виробництвах.

Втім СБУ спільно із прокуратурою викрили приватну компанію, яка займалася оборудками із утилізацією відходів. .

Правоохоронцями вдалося зафіксувати, що  вивозили медвідходи неодноразово,  під час одного із таких виїздів і викрили водія вантажного автомобіля, якого найняли для такої роботи на підприємстві.  

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження.  Були проведені обшуки в офісних приміщеннях та за місцем проживання фігурантів, у ході яких вилучено документи, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та інші речові докази.

Посадовим особам фірми інкримінують ст. 325 та ст. 191 Кримінального кодексу України. Це порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням і зловживання службовим становищем.

Якщо вину посадовців доведе суд, то їм як мінімум загрожує штраф тисячі до 3-ох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи арешт, а як максимум – позбавлення волі строком від 3-ох і аж до 8-ми років.

Слідство триває, встановлюється коло всіх причетних до оборудки осіб.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж ...

Розпочалася сімсот п’ятдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби в...

За процесуального керівництва Волочиської окружної прокуратури повідомлено про підозру лікарю акушер-гінекологу у неналежному виконанні ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "У селі Львове на Бериславщині загинули троє місцевих ж...

За процесуального керівництва Чугуївської, Купʼянської та Ізюмської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідув...

X