Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Погрожували заразити СНІДом чи туберкульозом: у Кропивницькому СІЗО знущаються із в’язнів. ФОТО

Побої та шантаж – саме про такі знущання заявляють вязні Кропивницького СІЗО. Про це повідомила Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Візит до установи здійснив регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини Віктор Жученя після скарг 2 засуджених.

За словами Денісової, під час візиту Жучені вдалося поспілкувався з двома потерпілими. Вони розповіли, що, починаючи з 27 квітня, коли їх доставили до СІЗО, працівники пенітенціарної установи систематично над ними знущались, били та шантажували.

Омбудсмен зазначила, що синці та сліди від ударів були настільки помітними, що, коли затриманих привозили до ізолятора тимчасового тримання, їх відмовлялись приймати та повертали назад до СІЗО, де з них знову знущалися.

Крім того, за словами потерпілих, безпосередньо виконувач обов'язків начальника СІЗО погрожував, що заразить їх СНІДом та туберкульозом, демонструючи при цьому шприц з білою рідиною. Як пояснили затримані, все це робилось з метою вимагання від них та їх рідних грошей.

Про випадки знущання повідомили у прокуратуру Кіровоградщини, там відреагували і навідалися у пенітенціарну установу, провели опитування затриманих, а також зібрали інші матеріали, які будуть передані до ДБР.

Денісова зазначила, що тримає цю справу на особистому контролі, бо це не перший випадок морального та фізичного знущання із затриманих у Кропивницькому СІЗО.

 

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X