Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Український політв'язень, ймовірно, заразився коронавірусом в Росії,- Денісова

В українського політв'язня Сергія Бугайчука підозра на зараження коронавірусною інфекцією. Про це повідомила у своєму телеграм-каналі українська омбудсман Людмила Денісова.

За її словами, у політв'язня з'явилися симптоми гострої респіраторної хвороби: сухий кашель, підвищена температура, сильний головний біль та біль у суглобах.

Суттєве погіршення стану здоров'я у Сергія відбулося після того, як його етапували з Брянського СІЗО до "ФКУСІЗО-7 УФСІН РОССІЇ по м. Москва".

По прибуттю до московської в'язниці його помістили на 14-денний карантин, який пізніше продовжили до 21 дня, адже російські лікарі повідомили, що він контактував з особою, у якої діагностували COVID-19.

Адміністрація СІЗО, де утримується Сергій, досі не забезпечила його належною медичною допомогою — не зроблено жодного аналізу. Крім того, не забезпечено засобами індивідуального захисту та дезінфектором.

"Керівництво пенітенціарної установи країни-окупанта свідомо порушує права громадянина України, передбачені пунктом 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН і статтею 17 Федерального Закону № 103-ФЗ "Про утримання під вартою підозрюваних і звинувачених у вчиненні злочинів",- наголосила Денісова.

Омбудсман вирішила невідкладно звернутися до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової і вимагати належного медико-санітарного забезпечення Сергія, зокрема забезпечити його масками та  необхідним лікуванням.

Одночасно Денісова звертаєся до міжнародної спільноти продовжувати тиск на Російську Федерацію, щоб змусити країну-агресора виконувати норми міжнародного права та не порушувати права наших співгромадян, та сприяти якнайшвидшому звільненню бранців Кремля.

 

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

X