Skip to main content

ПОДІЇ

У Києві закрили на карантин інтернат для дівчат через масовий спалах коронавірусу. ВІДЕО

Масовий спалах коронавірусу зафіксовано у Києві у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат.

Про це на брифінгу повідомив міський голова Віталій Кличко.

"У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат сьогодні підтвердили захворювання у 81 особи. Там спочатку виявили хвору жінку-працівницю і після цього зробили ПЛР-тести всім вихованцям та персоналу закладу", - сказав Кличко.

За його словами, загалом протестували 182 особи. Результати тестів засвідчили, що хворі - 81 людина.

"Зокрема, 53 вихованки будинку-інтернату від 7 до 35 років та з персоналу інтернату - 26 жінок і 2 чоловіків", - додав він.

За його словами, до лікарень госпіталізували 3-ох пацієнтів із числа персоналу, інша частина персоналу на самоізоляції вдома, під контролем лікарів.

Кличко зазначив, що інфіковані вихованки закладу перебувають у задовільному стані і отримують медичну допомогу в інтернаті.

Він повідомив, що вірус занесла молодша медсестра однієї з груп інтернату.

За словами мера, наразі Дарницький будинок-інтернат для дівчат повністю закритий на карантин. Там проводять посилену дезінфекцію та медичне обстеження. Рятувальники та поліція чергують на в'їзді до території.

«Закликаю всіх бути обережними та дотримуватись правил. Бо ситуація в інтернаті показує, як може одна особа інфікувати багатьох людей. Вірус не відступив»,– наголосив Кличко.

Мер додав, що на наявність спалаху перевірятимуть і інші столичні інтернати, зокрема: Святошинський будинок-інтернат для хлопчиків, 2 міських заклади для людей похилого віку та 4 спеціалізовані заклади для жінок та чоловіків.

До слова, Дарницький дитячий будинок-інтернат є соціально-медичною установою ІІ профілю для постійного проживання дівчат віком від 4 до 25 років з глибокою розумовою відсталістю, які можуть самостійно пересуватись і обслуговуватись та потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування.

 

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X