Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Смертельна пожежа в одеському коледжі: ексзаступника директора відпустили на поруки. ФОТО

Апеляційний суд Одеси скасував рішення про арешт попередньої інстанції і відпустив на поруки поета і громадського діяча, ексзаступника директора коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу Андрія Хаєцького, якого підозрюють у причетності до масштабної пожежі у закладі минулого року.

Про це повідомляє «Укрінформ».

"Застосувати запобіжний захід у вигляді взяття на поруки народними депутатами Сергієм Колебошиним та Анатолієм Урбанським", - зачитав ухвалу суддя.

Також суд постановив звільнити Хаєцького з-під варти негайно. При цьому його зобов'язали до 8 червня здати закордонний паспорт.

Сам Хаєцький на засіданні не був присутній, оскільки знаходиться в медчастині СІЗО через погіршення стану здоров'я, повідомила "Думская".

Нагадаємо, 4 грудня 2019 року в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на вул. Троїцькій, 25, спалахнула масштабна пожежа. Вона забрала життя 16-ти осіб, постраждали 30.

Підозра Хаєцькому була оголошена 18 травня, а 22-го його арештували на 2 місяці. Йому інкримінували порушенні вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей.

Втім низка активістів заперечують причетність Хаєцього до смертельної пожежі і вважають, що його хочуть зробити «стрілочником» у цій справі, а справжні винуватці уникнуть покарання. У цьому зв’язку у кількох містах України, зокрема в Одесі і Києві, пройшли акції на його підтримку.

За інформацією, яку розмістила у Facebook одеська журналістка і громадська діячка Олена Ротарі, Хаєцький написав заяву про звільнення з коледжу за місяць до пожежі, 4 листопада, за станом здоров'я (переніс операцію на серці). Звільнили його з 18 листопада. Тож за пожежну безпеку вже не відповідав. 

«Андрій єдиний, до кого суд застосував такий жорсткий запобіжний захід. Колишній керівник ДСНС в Одеській області Федорчак та директор коледжу - не в СІЗО», -  написав правозахисник Борис Бабін на своїй сторінці у Facebook.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X